Ako ste ljubitelji prirode, suma, jezera, flore i faune, onda nastavite da citate i otkrijte najlepsa mesta i nacionalne parkove u Majamiju i Floridi, prema nasem izboru. Na trenutak zaboravite na guzve u gradu, zaboravite zadimljene kafice i prepune soping centre i zamislite da se opustate u jednom od ovih parkova.

Devil’s Den

Devil’s Den je formiran od strane kraskog prozora, u kojem se krov nad podzemnom rekom obrusio, izlazuci vodu otvorenoj povrsini. Nalazi se u blizini Willistona, Florida. Devil’s Den je u privatnom vlasnistvu i sluzi za SCUBA ronjenje i rekreaciju.

Voda u podzemnom reci ima stalnu temperaturu od 22 ° C. U hladnom vremenu vodena para koja se dize sa povrsine reke formira vidljiv oblak iznad ulaza u pecinu, sto asocira na dimnjak iz Pakla, po cemu je i dobila ime. Ulaz u pecinu je izvorno bio mala rupa kroz koju su posetioci morali stiskati kako bi dosli do vode. Ulaz je prosiren 1990-ih kako bi se olaksao pristup. Pecina se siri ispod nivoa vode (oblik koji se opisuje kao “obrnuta gljiva”) do visine od 200 ft (61 metar). Maksimalna dubina pecine 16,45 m, a precnik površine 120 ft. Pecina je otvorena za javnost pocetkom 1990-ih. Vlasnici pecine u ponudi imaju za opremu za SCUBA diving i iznajmljivanje opreme za ronjenje sa maskom. Takodje postoje opcije za smestaj u kabinama u okolini same pecine.

Devil’s Den je udaljen od Majamija oko 320 milja, ili nesto manje od 5 sati voznje. 

Radno vreme parka:

Pon – Cet: 9am – 5pm

Pet – Ned: 8am – 5pm

Adresa:

5390 N.E 180th Ave

Williston, FL 32696

2 Comments

  • Natasa
    Posted May 21, 2019 5:26 am 0Likes

    Ovde da idemo kraj juna ! 😍

  • Natasa
    Posted May 21, 2019 5:26 am 0Likes

    Ovde da idemo kraj juna ! 😍

Comments are closed.