GM povlači skoro milion vozila zbog potencijalno opasnih vazdušnih jastuka

GM povlači skoro milion vozila zbog potencijalno opasnih vazdušnih jastuka

Evo kako da zaradite $2500 gledajući praznične filmove
Miami Bitcoin 2022 Conference
Nasi fudbaleri pokorili Floridu!

General Motors povlači skoro milion sportskih terenskih vozila usred pritiska federalnih regulatora da povuku 67 miliona neispravnih vazdušnih jastuka koji bi mogli eksplodirati tokom aktiviranja. Opoziv uključuje ukupno 994.763 vozila Buick Enclave, Chevrolet Traverse i GMC Acadia od 2014. do 2017. godine modela sa delovima vazdušnih jastuka koje proizvodi ARC Automotive.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu poziva proizvođača vazdušnih jastuka, ARC iz Knoxville-a u Tenesiju, da povuče 67 miliona uređaja proizvedenih pre 2018. godine jer mogu da eksplodiraju i bacaju šrapnele oko vozila. Najmanje devet incidenata povezanih sa vazdušnim jastucima koji su se dogodili između 2009. i marta ove godine rezultiralo je sa dve smrti i višestrukim teškim povredama, navodi NHTSA u pismu ARC-u objavljenom u petak.

Najmanje 12 proizvođača automobila koristilo je ARC komponente u svojim vazdušnim jastucima, saopštila je NHTSA, a opoziv bi mogao da utiče na skoro četvrtinu vozila koja se trenutno nalaze na putevima u SAD, navodi Associated Press.

Međutim, ARC odbija zahteve regulatora. U pismu od 11. maja, kompanija je negirala da su njeni proizvodi neispravni i rekla da su svi problemi sa vazdušnim jastucima „proizlazili od nasumičnih ‘jednokratnih’ anomalija u proizvodnji koje su pravilno rešene” sa pojedinačnim opozivima.

Odgovor postavlja potencijalnu pravnu bitku. Sledeći korak u procesu je da NHTSA zakaže javnu raspravu, navodi AP. Tada bi kompanija mogla da odvede kompaniju na sud kako bi iznudila opoziv.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0