Google TV uvodi 800 besplatnih kanala

Google TV uvodi 800 besplatnih kanala

Skuplji put do Zelene karte: USCIS povećao cene imigracionih aplikacija
Rasa se više neće uzimati u obzir prilikom prijema na koledže i univerzitete u SAD
АКАТИСТ ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ ТРОЈЕРУЧИЦИ / AKHATIST TO THE MOTHER OF GOD OF THREE HANDS

Google je objavio u utorak da će dodati više od 800 besplatnih kanala svom Google TV softveru na Chromecast uređaju za streaming i na odabranim televizorima proizvođača Soni, CL, Hisense i Philips. Ovaj potez Google-a ima za cilj da razlikuje njihov operativni interfejs za streaming od konkurenata, uključujući Roku, Apple i Amazon, ali i da privuče ljude na njihovu platformu koji inače ne žele da plaćaju usluge streaming-a.

Chromecast with Google TV

Google-ova agregacija nekoliko postojećih besplatnih TV servisa kao što su Fox’s Tubi, Paramount Global’s Pluto TV i Haystack News, čini se kao pametan potez u vreme kada sve veći broj korisnika traži besplatne streaming opcije.

Jedinica Alphabet saopštila je da će integrisati besplatne kanale u karticu „Uživo“ na Google TV uređajima, gde će korisnici moći da pregledaju sadržaj sa kanala kao što su NBC, ABC, CBS i FOX. Usluga se trenutno pokreće u SAD-u na svim Google TV uređajima. Android TV uređaji koji ispunjavaju uslove moći će da pristupe novom TV vodiču i besplatnim kanalima kasnije ove godine.

S obzirom na to da se sve više ljudi okreće streaming-u zbog prijatnijeg korisničkog iskustva, televizijske kuće i druge organizacije ulaze u tu industriju sa sopstvenim platformama, te se očekuje da će se konkurencija povećavati.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0