Grad Majami izdao “STAY IN SHELTER” naredbu svojim građanima

Grad Majami izdao “STAY IN SHELTER” naredbu svojim građanima

American Airlines zabranio sve životinje na svojim letovima osim servisnih pasa
15 biznisa koje možete pokrenuti za 10.000 dolara ili manje – Evo osnovnih informacija o svakom od njih
Etnička mapa SAD: Ovaj grad na Floridi ima više od 95% Latinoamerikanaca

Dan nakon što je Grad Miami Beach izdao naredbu svojim stanovnicima da ostanu kod kuće (“stay at home order“) i gradonačelnik grada Majamija Francis Suarez saopštio je istu naredbu građanima Majamija. Naredba je stupila na snagu u utorak posle ponoći.

Zvaničnici su rekli da su zabranjena sva “ostala” putovanja u gradu, osim odlaska do prodavnice prehrambenih proizvoda i apoteka, i obavljanja osnovnih zanatskih delatnosti kao što su popravke, uređenje zemljišta i bazena.

Stanovnici mogu izaći u šetnju i vežbati napolju ali ne na mestima koja su već zatvorena. Grad je već zatvorio sva ne primarna preduzeća, parkove, plaže i rekreativne sadržaje u nastojanju da zaustavi širenje COVID-19.

Gradonačelnik okruga Miami-Dade Carlos Gimenez nije izdao naredbu za “ostanak u kući”, ali je zvanično zabranio javna okupljanja sa više od 10 ljudi na javnim površinama.

Za razliku od drugih država poput Njujorka i Illinois-a, Florida nije uvela “statewide shutdown”. Guverner Ron DeSantis rekao je da ne želi da izazove nepotrebne finansijske teškoće ili stvori katastrofalne posledice

Majami je za sada najteže pogođeni grad na Floridi, sa 181 potvrđenim slučajem do utorka uveče.

Pogledajte koji su gradovi na Floridi najteže pogođeni pandemijom koronavirusa.

COMMENTS

WORDPRESS: 0