Grad Majami od vikenda ponovo uvodi policijski čas

Grad Majami od vikenda ponovo uvodi policijski čas

Amazon Fresh sada nudi dostavu namirnica i za korisnike koji nemaju Prime servis
WalletHub – Najbolji gradovi za život u Americi
Mislite da poznajete Ameriku? Uradite ovaj kviz i proverite vaše znanje!

Grad Majami ponovo će sa početi sa sprovođenjem policijskog časa od ovog vikenda, nakon što su komesari jednoglasno izglasali da se pridržavaju pravila okruga Miami-Dade-a, zbog porasta novih slučajeva COVID-19. Policijski čas sa početkom u ponoć i dalje je na snazi na Miami Beach-u, dok su ugostiteljski objekti na teritoriji grada Majamija imali dozvolu da rade do ranih jutarnjih časova.

Gradska policija i vatrogasni inspektori odmah će započeti sa obaveštavanjem vlasnika kompanija i ugostiteljskih objekata u na teritoriji grada Majamija o promenama pre početka policijskog časa. Šef policije Jorge Colina rekao je da će službenici početi da obaveštavaju ljude u četvrtak uveče i da će policijski čas započeti tokom vikenda, ali nije precizirano kog dana.

Službena lica će biti ovlašćena da izdaju kazne, ali novčane kazne se ne mogu naplatiti jer je guverner Ron DeSantis lokalnim vlastima u septembru oduzeo veći deo izvršnih ovlašćenja. Kazne se ne moraju plaćati sve dok guverner ne povuče naredbu.

U međuvremenu, broj potvrđenih slučajeva koronavirusa na Floridi nastavlja da raste svakog dana. Odeljenje za javno zdravlje Floride u četvrtak je potvrdilo 11.335 novih slučajeva COVID-19 – najviše u jednodnevnom izveštaju od jula. Više od 2.200 tih slučajeva je u okrugu Miami-Dade. Prosek dvonedeljne pozitivnosti, ključni pokazatelj širenja COVID-a u zajednici, bio je 8,8% u okrgu Miami-Dade.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0