Grad Miami Beach odobrio proširenje šetališta uz plažu sve do 87. ulice

Grad Miami Beach odobrio proširenje šetališta uz plažu sve do 87. ulice

Miami-Dade: Od ponedeljka kraći policijski čas, otvara se Miami Zoo
CDC najavio drugačiji pristup u borbi protiv Kovida 19 zbog novog delta soja
Oluja Nikol večeras stiže na obale Floride verovatno kao uragan

Grad Miami Beach na korak je do neprekidnog šetališta uz obalu u dužini od sedam milja, što će pešacima i biciklistima pružiti jedinstveni, novi put koji će voditi od South Pointa pa sve North Miami Beach.

Gradska komisija izglasala je u sredu da odobri dizajn završnog dela šetališta, koji će se protezati severno od 79. ulice do 87. ulice u blizini Surfside-a. Nova staza će koštati 4,5 miliona dolara, a trebalo da bude završena na proleće 2022. Ugovor o izgradnji biće dodeljen u februaru, a radovi će početi krajem proleća do početka leta. Mesto North Beach nije jedina deo koji trenutno nedostaje. Druga postojeća veza, između 24. i 45. ulice, zameniće drveno šetalište koje je grad srušio. Očekuje se da će izgradnja projekta vrednog 13 miliona dolara biti završena ovog leta.
Proširenje šetališta na North Miami Beach-u odvijaće se zapadno od peščanih dina zaštićenih državom na plaži i kroz južni kraj parka.

Danas popločani kružni tok označava najseverniji deo šetališta na 79. ulici. Jedini put kroz šumovito područje je uska peskovita staza kojom je teško proći.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0