Grad Miami Beach odobrio proširenje šetališta uz plažu sve do 87. ulice

Grad Miami Beach odobrio proširenje šetališta uz plažu sve do 87. ulice

Art Basel Miami 2019
Ministarstvo zdravlja izdalo upozorenje za kupanje na South Beach-u zbog visokog nivoa bakterija u vodi
Nedelja, 21. novembar: Naši fudbaleri u borbi za titulu MBSL Lige!

Grad Miami Beach na korak je do neprekidnog šetališta uz obalu u dužini od sedam milja, što će pešacima i biciklistima pružiti jedinstveni, novi put koji će voditi od South Pointa pa sve North Miami Beach.

Gradska komisija izglasala je u sredu da odobri dizajn završnog dela šetališta, koji će se protezati severno od 79. ulice do 87. ulice u blizini Surfside-a. Nova staza će koštati 4,5 miliona dolara, a trebalo da bude završena na proleće 2022. Ugovor o izgradnji biće dodeljen u februaru, a radovi će početi krajem proleća do početka leta. Mesto North Beach nije jedina deo koji trenutno nedostaje. Druga postojeća veza, između 24. i 45. ulice, zameniće drveno šetalište koje je grad srušio. Očekuje se da će izgradnja projekta vrednog 13 miliona dolara biti završena ovog leta.
Proširenje šetališta na North Miami Beach-u odvijaće se zapadno od peščanih dina zaštićenih državom na plaži i kroz južni kraj parka.

Danas popločani kružni tok označava najseverniji deo šetališta na 79. ulici. Jedini put kroz šumovito područje je uska peskovita staza kojom je teško proći.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0