Grad razmatra drastične promene u Entertainment District-u Miami Beach-a

Grad razmatra drastične promene u Entertainment District-u Miami Beach-a

Beogradski Sindikat u Majamiju 10. oktobra
Ne propustite: 45. Miami Beach Art Deco Weekend od 14 – 16 januara
Zabavno veče uz kvalitetnu hranu i muziku

Zvaničnici Miami Beach-a će uskoro razgovarati o novim propisima o razvoju okruga zabave mešovitih namena na Collins Avenue u nastojanju da se South Beach udalji od ekonomije zasnovane na žurkama tokom čitave noći!

Potencijalne promene, koje uključuju bonuse za za istorijske zgrade Art Deco-a i ograničavanje broja samostalnih barova, bi mogle privući više zakupaca poslovnih objekata u ovu oblast.

Ovi predloženi propisi i mnogi drugi biće predloženi na sastanku Odbora kulturnog okruga Art Deco Cultural Panel gradonačelnika Dan Gelbert-a u 10h, kada će arhitekta Bernard Zyscovich otkriti plan vizije za okrug zabave mešovite namene (MXE). Takođe poznat i kao Art Deco distrikt kulture (Art Deco cultural district), MXE se nalazi između 6. i 16. Ulice (6th and 16th streets) duž Collins Avenue i Ocean Drive-a.

Trenutno su jednospratnice na Collins Avenue ograničeni na 12 stopa u visinu, dok su nove zgrade ograničene na 50 stopa. Predložena uredba, koju je podržao Gelber, omogućila bi dogradnju istorijskih zgrada da dostignu visinu od 75 stopa. Izmenjene smernice bi takođe omogućile dogradnju višespratnih krovova na istočnoj strani Collins Avenue uz odobrenje Odbora za očuvanje istorije Miami Beach-a (Miami Beach Historic Preservation Board – HPB), sve dok zgrade nisu vidljive na Ocean Drive-u, najistočnijoj ulici u Miami Beach-u, južno od 17.ulice (17th Street).

Predloženi kodeks bi takođe zabranio buduće samostalne barove u MXE-u, ograničio komercijalnu upotrebu krovova za restorane i zahtevao reviziju grada za sve restoranske objekte da budu u zatvorenom prostoru.

Gelber je rekao da želi da podstakne skromno preuređenje koje će omogućiti okrugu da se udalji od mogućnosti celonoćnog opijanja i žurki i približi atmosferi koja se više odvija u poslovnom – zabavnom stilu koji, dalje, podržava stambene, kancelarijske, wellness i tehnološke svrhe.

Gelberov predlog da se MXE transformiše u Art Deco distrikt kulture je dobio na zamahu nakon pritužbi stanovnika na velike gomile posetilaca vikendom, tokom prolećnog raspusta i odmora.

Prošlog novembra, glasači su usvojili neobavezujući referendum o povlačenju sati posluživanja alkohola u barovima, klubovima i restoranima od 05h do 02h ujutru širom grada “sa izuzecima”. ADCD navodno ima najveću koncentraciju dozvola za piće u gradu u periodu od 05h ujutru.

Izmenjene smernice za Collins Avenue su predstavljene u novembru 2020.godine u Komitetu za korišćenje zemljišta pri Gradskoj komisiji Miami Beach-a, ali je odložen dok Zyscovich ne završi svoj predlođeni plan za MXE. Osim smernicama za visinu, Zyscovich-ov plan će se baviti i pitanjem da li Ocean Drive treba da bude otvoren za saobraćaj vozila, kao i veličinom kafića na trotorarima na javnoj saobraćajnici.

Predlozi za dodatnu visinu su izazivali kontroverzu među stanovnicima i onima koji se bave očuvanjem istorije. Nedavni primer je kada je njujorški programer Michael Shvo tražio uredbu koja bi omogućila vlasnicima nekretnina sa više od 115.000 kvadratnih metara zemljišta na Collins Avenue između 16. i 21.Ulice da izgrade dodatak u prizemlju pored istorijskih imanja visokih 200 stopa.

Shvo je rekao da je tako visok neboder potreban da bi se pomoglo u finansiranju renoviranja istorijskih hotela Ralaeigh, South Seas i Richmond koje su on i njegovi partneri kupili za 219,6 miliona dolara u avgustu 2019.godine. Nakon mnogo debata i nekih negativnih reakcija, Shvo-ova uredba je usvojena u jesen 2020.godine, ali sa dozvoljenom visinom od 175 stopa.

Izvor: Bizjournals.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0