Građani Majamija daju korisne savete za život u ovom gradu

Građani Majamija daju korisne savete za život u ovom gradu

“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za najbolji bar u Majamiju
United Airlines daje 30000 “Frequent Flyer” milja putnicima pogođenim kašnjenjima
Ostrvo na Floridi jedno od 50 najboljih svetskih turističkih destinacija

Ko najbolje poznaje dušu nekog grada, navike i mogućnosti u njemu – naravno njegovi građani. Ukoliko upitate stanovnike Majamija oni imaju dosta toga interesantnog da vam navedu ili objasne.

Mi smo grad koji ne spava

Planirate li noćni izlazak? Budite upozoreni: ako se pojavite u jednom od glavnih noćnih klubova u Majamiju u 23 sata, možda ćete biti samo vi i barmeni. Mnogi noćni klubovi u Majamiju ne počinju da rade do kasno posle ponoći. A u delu grada koji nikad ne spava, u klubovima poput Space-a, poznati DJ-evi često neće nastupiti sve do 3 sata ujutru.

Krema za sunčanje

Nikada ne izlazite iz kuće bez nje—posebno ako dolazite iz mesta sa hladnijom klimom. Sunce na Floridi nije šala i izgoreti na vaš prvi dan na plaži dobar je način da upropastite ostatak svog putovanja.

Prihvatite Spanglish

Možda ste poručili Uber negde gde engleski nije opcija. U Majamiju, ljudi su navikli da koriste Spanglish, mešavinu španskog i engleskog u komunikaciji.

Umetnost je svuda i besplatna je ako znate gde da tražite

Šetajte ili vozite bicikl oko Vajnuda kako biste videli neke svetske murale i zapamtite da je ulaz u Institut savremene umetnosti u Dizajn distriktu uvek besplatan. Prvog punog vikenda u mesecu, korisnici Bank of America kartica ulaze besplatno u Bass, Pérez muzej savremene umetnosti, HistoryMiami i druge.

Javni prevoz je nerazvijen

Za razliku od mnogih najboljih gradova sveta, nije baš lako kretati se sa metro karticom u Majamiju. Javni prevozni sistem je mali i nerazvijen, posebno imajući u vidu razuđenost grada, tako da ćete verovatno želeti da koristite usluge vožnje ili iznajmljivanja automobila na većini mesta.

timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0