Gradonačelnica okruga Miami-Dade proglasila vanredno stanje zbog pristupačnosti stambenog prostora

Gradonačelnica okruga Miami-Dade proglasila vanredno stanje zbog pristupačnosti stambenog prostora

Biscayne Boulevard – nekadasnji centar grada
Intervju: Milan Vračarić – Unutrašnji mir je glavni preduslov za uspeh!
Sticanje američkog državljanstva rođenjem u SAD ili preko roditelja. Evo najbitnijih informacija o ovoj važnoj temi

Gradonačelnica okruga Miami-Dade, Danijela Levin Kava konačno je proglasila “krizu pristupačnosti stambenog prostora”. Ona i njene kolege suočavaju se sa velikim izazovom da učine domove pristupačnijim za stanovnike.

„Postali smo najnepristupačnije mesto u zemlji“, rekla je gradonačelnica u petak, napominjući da je to „ono što je sada drugačije“. Kao prvi korak, gradonačelnica okruga najavila je Building Blocks Program, pokušaj da se iskoristi 13,4 miliona dolara federalnog finansiranja za program pomoći u hitnim slučajevima u Miami-Dade okrugu kako bi se pomoglo stanarima koji se bore da plate zakupnine. Ključni delovi programa su: okrug će plaćati do 3.000 dolara mesečno ljudima koji zaostaju u plaćanju mesečne zakupnine do godinu dana; ako vaš stanodavac podigne rentu između 1% i 20%, okrug će vam pomoći pokrivanjem do 20% vaše mesečne uplate za tri meseca; a za stanare pogođene povećanjem kirije za više od 20%, okrug će platiti deo tog povećanja.

Prihvatljivi su stanovnici sa prihodom manjim od 80% godišnjeg srednjeg prihoda okruga. To uključuje pojedince koji zarađuju manje od 50.650 dolara, parove koji zarađuju manje od 57.650 dolara, tročlane porodice koje zarađuju manje od 65.100 dolara i četvoročlane porodice koje zarađuju manje od 72.300 dolara.

Takođe, prošlog meseca je gradonačelnica okruga uvela je zahteve za vlasnike nekretnina da daju obaveštenje stanarima u roku od 60 dana, umesto prethodnih 30 dana, kada će njihove mesečne kirije porasti za 5% ili više.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0