Gradonačelnik Majamija predložio plaćanje opštinskih radnika u bitkoinima

Gradonačelnik Majamija predložio plaćanje opštinskih radnika u bitkoinima

CDC najavio drugačiji pristup u borbi protiv Kovida 19 zbog novog delta soja
Ovo su američke države sa najvećim brojem imigranata
Identifikacioni broj poslodavca (EIN): Evo kome je neophodan i kako ga dobiti

Gradonačelnik Majamija Francis Suarez predložio je plaćanje opštinskih radnika i prikupljanje poreza u Bitcoin-u, proširivši kampanju za promociju kripto valuta.

Gradonačelnik želi da dozvoli radnicima grada Majamija da odluče da primaju sve ili deo svoje zarade u bitkoinima, prema rezoluciji koju je donela gradska upravna komisija. Pored toga, gradonačelnik je predložio da se ljudima dozvoli plaćanje celokupnog ili dela poreza na imovinu ili gradskih taksi u kriptovalutama.

Iako je komisija odobrila rezoluciju 4-1, značajno je vratila prvobitnu formulaciju. Komisija se složila da prouči praktičnost takvih koraka, umesto da momentalno preduzme mere, kako je sugerisao prvobitni predlog.

Suarez već mesecima poziva investitore iz Silikonske doline i tehnološke kompanijame, a usvajanje Bitcoin-a je ključni deo tog plana. „Mislim da smo na pragu velike titaničke promene na ovome“, rekao je Suarez gradskoj komisiji. „To je industrija koja je bučna, glasna i raste i ovo bi poslalo pravi signal.“

Suarez takođe želi da grad analizira izvodljivost ulaganja nekih državnih sredstava u Bitcoin, navodi se u rezoluciji. Nije jasno koliko je to zapravo moguće: statuti Floride imaju stroga ograničenja u pogledu načina na koji lokalne vlade mogu ulagati višak sredstava, uglavnom ograničavajući ulaganja na instrumente sa niskom nestabilnošću, poput onih koje je izdala američka vlada. Samo u proteklih godinu dana Bitcoin je pokazao da može da udvostruči cenu – ili izgubi polovinu vrednosti – za mesec dana.

Neki gradski komesari upozorili su da ne prihvataju Bitcoin bez pomnog proučavanja rizika. „Analizirajmo ovo pre nego što to uradimo“, rekao je Manolo Reies, poverenik. „Možda ste ispred svog vremena, možda ste u pravu, ali analizirajmo to.“

 

Izvor: Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0