Gradonačelnik Majamija vidi MiamiCoin kao priliku da se finansira grad bez plaćanja poreza

Gradonačelnik Majamija vidi MiamiCoin kao priliku da se finansira grad bez plaćanja poreza

Najbolje aplikacije za pronalaženje jeftinih letova u Americi
Odgajanje deteta na Floridi košta preko 200.000 dolara
Bogojavljenje u Majamiju 2024. Srbi sa južne Floride plivali za Časni Krst
  • MiamiCoin je kriptovaluta lansirana u avgustu koja, kada se kupi i iskopa, 30% svoje vrednosti dodeljuje gradu
  • Gradonačelnik Francis Suarez se nada da će novi projekat podržati Majami bez toga da njegovi stanovnici moraju da plaćaju porez
  • Do sada je projekat stvorio 7,1 milion dolara za Majami, navodi The Washington Post

Gradonačelnik Majamija Francis Suarez se nada da bi novi projekat kriptovalute mogao jednog dana podržati grad, a da njegovi stanovnici ne moraju da plaćaju porez. MiamiCoin je pokrenut u avgustu koristeći CityCoins, neprofitni protokol i otvoreni izvor koji investitorima pruža mogućnost da podrže svoj grad proširenjem svoje kripto riznice dok zarađuju za sebe. Kada je kupljeno i iskopano, ono je dodeljeno gradu u iznosu od 30% svoje vrednosti.

Kada razmišljate o mogućnosti da možete da vodite vladu, a da građani ne plaćaju porez, to je neverovatno“, rekao je Suarez za The Washington Post.

Investitori mogu zarađivati na dva načina: rudarstvom (pribavljanjem kriptovaluta rešavanjem složenih jednačnina) i ulaganjem (zarađivanjem nagrada za držanje određenih vrsta valuta). Kada urade jedno ili oboje, zadržavaju 70% nagrade. Ostalih 30% odlazi gradu.

Do sada je CityCoins poslao oko 7,1 milion dolara u Majami, prema The Post-u, a Suarez misli da bi MiamiCoin mogao da ostvari čak 60 miliona dolara u narednoj godini. MiamiCoin, dostupan na kripto berzi Okcoin, prvi je koji je lansirao gradski token. San Francisko bi mogao da usledi, prema web stranici CityCoins. CityCoins je odlućio da lansira gradske tokene jer veruje da će oni obezbediti „novi tok prihoda za lokalne zajednice koje vodi lokalna zajednica, dok će zajedničku tehnologiju doneti svojim građanima i ekosistemu zainteresovanih strana“.

Svaki grad koji prihvati CityCoin imaće sopstveni digitalni novčanik, čijom bezbednošću upravlja treća strana. Tokeni u novčaniku se takođe mogu pretvoriti u američke dolare. „Svaki grad početnik će imati svoj CityCoin u roku od dve godine u Sjedinjenim Državama“, rekao je Patrick Stanley, osnivač CityCoins-a za StateScoop. „Izvorni kod CityCoins-a je otvoren, pa gradovi mogu da kreiraju svoje novčiće bez traženja pomoći od CityCoins-a“.

Stanley je rekao da je Majami prirodan izbor zbog gradonačelnikove otvorenosti prema kriptovalutama. Suarez, koji je brzo postao omiljena ličnost u kripto krugovima, poslednjih meseci brzo prihvata digitalnu imovinu bivajući domaćin najvećeg skupa bitkoina, kao i udvaranjem rudarima kripto valuta kako bi otvorili prodavnicu u njegovom gradu.

Pogled na tržište

Ime

Cena +/- % Datu
TSLA 775.00 -0.26 -0.03 Zvanično zatvaranje 10/1/2021
AAPL 142.59 1.15 0.81 Zvanično zatvaranje 10/1/2021
MSFT 288.55 7.18 2.55 Zvanično zatvaranje 10/1/2021
NFLX 613.20 2.81 0.46 Zvanično zatvaranje 10/1/2021
SPOT 229.99 3.97 1.76 Izvor: Markets.businessinsider.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0