Gradonačelnik najavio da će Ilon Mask napravati tunel ispod Majamija za samo 30 miliona dolara

Gradonačelnik najavio da će Ilon Mask napravati tunel ispod Majamija za samo 30 miliona dolara

Naknade socijalnog osiguranja bi se mogle povećati sledeće godine – Evo šta treba da znate
Put do pasoša: Kako da postanete američki državljanin kroz službu u Vojsci SAD
U Americi oboren rekord u snežnim padavinama star 122 godine

Vlasnik kompanije Tesla, Ilon Mask rekao je gradonačelniku Majamija u petak da bi njegova kompanija Boring Company mogla prokopati tunel dužine dva kilometra ispod grada za samo 30 miliona dolara – delić cene od milijardu dolara koju su jednom prognozirali lokalni saobraćajni stručnjaci. Mask je takođe rekao gradonačelniku da bi kompanija mogla da završi posao za šest meseci, u poređenju sa prvobitnom četvorogodišnjom procenom.

Gradonačelnik Francis Suarez podelio je ove detalje o svom razgovoru sa Maskom u videu objavljenom na Twitteru. „Fokusiran je na pokušaj da isporuči projekat koji će imati maksimalnu korisnost za naše stanovnike za najmanje novca“, rekao je Suarez.

Mask je prvi put objavio tvit o želji da iskopa tunel ispod Majamija 18. januara. „Automobili i kamioni zaglavljeni u saobraćaju generišu megatone toksičnih gasova i čestica, ali tuneli ispod Majamija rešili bi saobraćajne probleme i bili primer svetu“, napisao je on. Mask je u tvitu rekao da je o toj ideji već razgovarao sa guvernerom Floride Ronom DeSantisom. „Ako guverner i gradonačelnik žele da se ovo uradi, mi ćemo to učiniti.

Suarez je u petak rekao da će razgovarati sa DeSantisom i gradonačelnikom okruga Miami-Dade. „Mislim da imamo jedinstvenu priliku da stvorimo projekat ne samo za Majami, već i za svet“, rekao je.

Gradnja tunela ispod Majamija nije laka jer je grad izgrađen na krečnjaku koji je sunđerast. Ta prepreka jedan je od razloga za nebesko visoku cenu navedenu 2018. Takođe je pomogla povećanju cene tunela koji je izgrađen spod luke Majami, koji je kraći od milje, ali je ipak koštao oko 700 miliona dolara.

Izvor: The Verge

COMMENTS

WORDPRESS: 0