Green Bay najbolje mesto za život u Americi. Majami na samom dnu liste

Green Bay najbolje mesto za život u Americi. Majami na samom dnu liste

Učestvujte o istraživanju o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu
Morate kod doktora a nemate zdravstveno osiguranje? Evo šta uraditi u datoj situaciji
Letovi za Evropu iz Majamija već od 150 evra!

Grin Bej u Viskonsinu proglašen je najboljim mestom za život u Sjedinjenim Američkim Državama za 2023. godinu, prema godišnjoj rang-listi prestižnog časopisa US News & World Report. Ovo mesto je uspelo da zauzme prvo mesto na listi iz više razloga, iako lepo vreme nije jedan od njih.

Grin Bej (Green Bay, Wisconsin), grad sa populacijom od oko 107.000 stanovnika, dobio je posebno visoke ocene kada je u pitanju ono što dobijete za uloženi novac i ukupni kvalitet života – dva najvažnija kriterijuma pri određivanju rangiranja. Iako se ne može pohvaliti prijatnim vremenskim uslovima, sa oštrim zimama koje ga karakterišu, Grin Bej se smatra veoma pristupačnim mestom za život, a kvalitet života je visok. Prema ovom istraživanju Majami se nalazi na 138. mestu najboljih gradova za život u Americi.

Downtown Green Bay Wisconsin city lights at twilight

Devon Torsby, urednica za nekretnine u US News, izjavila je za CBS MoneyWatch: “U kategoriji vremenskih uslova ne pokazuje dobre rezultate – ima oštre zime. Ali se smatra veoma pristupačnim… i kvalitet života mu je dobar.” Srednja cena kuće u Grin Beju iznosi 247.092 dolara, što doprinosi smanjenju nelagodnosti koje stanovnici mogu da osete zbog teških zima. Temperature u januaru, mesecu sa najviše snega, prosečno su 24 stepena, a snega ima preko 100 cm.

Uz visoku inflaciju koja opterećuje kućne budžete, sve je važnije koliko će američki dolari značiti na određenom mestu. “Komponenta vrednosti je jedna od onih stvari na koje ljudi počinju da stavljaju veći naglasak kada razmišljaju o preseljenju u novi deo države“, istakla je Torsby. US News je prilikom ocenjivanja novčane vrednosti gradova istražio faktore kao što su pristupačnost stanovanja i “paritet cena“, koji odražava opštu cenu robe u oblasti. “Uglavnom, Grin Bej je uspeo da održi veoma niske troškove života“, dodala je Torsby. Ona je takođe napomenula da činjenica da vreme može da odvrati neke ljude sprečava Grin Bej da bude super brzo rastuća metropola.

Na drugom mestu liste najboljih mesta za život u SAD nalazi se Huntsville, Alabama. US News je rangirao 150 najnaseljenijih oblasti u SAD na osnovu njihovih rezultata u sledećim kategorijama: kvalitet života (koji čini 36% rezultata), vrednost ( 23%), poželjnost (22%), tržište rada (19%). U indeks kvaliteta života uključeni su podaci koji uključuju spremnost srednjoškolaca za fakultet, kvalitet obrazovanja, blizinu kvalitetne zdravstvene zaštite, stope kriminala i kvalitet vazduha.

Da bi procenili ukupnu ocenu poželjnosti grada, urednici su sproveli anketu pitajući ljude gde bi radije živeli, s obzirom na izbor. Vreme i brojni atributi kao što su muzeji, parkovi, restorani i barovi u odnosu na ukupnu populaciju područja metro oblasti takođe su pomogli u određivanju rezultata gradova.

Gradovi na Floridi su i dalje popularni, a Sarasota i Napulj su rangirani među 10 najboljih. Na 5. mestu na listi U.S. News-a, Sarasota ima dobre rezultate zbog svoje živopisne umetničke scene, plaža i restorana za jelo i piće. Sa populacijom od nešto više od 800.000, srednja cena kuće je 387.630 dolara.

Na 98. mestu, Njujork nije tako nisko rangiran kao prethodnih godina. Nije iznenađujuće što se Velika jabuka umanjuje u kategoriji vrednosti.

Evo liste 10 najboljih mesta za život u SAD:

  1. Green Bay, VI
  2. Huntsville, AL
  3. Raleigh & Durham, NC
  4. Boulder, CO
  5. Sarasota, FL
  6. Naples, FL
  7. Portland, ME
  8. Charlotte, NC
  9. Kolorado Springs, CO
  10. Fayetteville, AR

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0