Guverner DeSantis stavlja veto na zabranu vožnje u levoj traci i još dva zakona Floride

Guverner DeSantis stavlja veto na zabranu vožnje u levoj traci i još dva zakona Floride

Zbog čega studenti u SAD bacaju kape na dodeli diploma?
Aplikacije koje vam mogu pomoći da uštedite novac!
Florida: Ove građane očekuju daleko veći računi za vodu

Zakon koji bi zabranio “kampere” u levoj traci na autoputevima Floride neće postati zakon nakon što ga je guverner Ron DeSantis stavio veto, kao i na još dva zakona u petak.

Prema izveštaju lokalnog partnera vesti WKMG iz Orlanda.

Zakon, HB 317, zabranio bi vozačima vožnju u levoj traci na bilo kom putu u državi sa dve ili više traka i postavljenim ograničenjem brzine od najmanje 65 milja na sat, sa nekim izuzecima.

Prekršioci bi se suočili sa kaznom do 158 dolara.

HB 317 je skoro jednoglasno usvojen u Predstavničkom domu i Senatu Floride ranije ove godine. Sponzori su rekli da bi zakon poboljšao bezbednost na autoputevima i održavao traku slobodnom za preticanje, nadajući se da će smanjiti ometanja saobraćaja i frustracije. Najmanje osam država ima slične zakone.

Međutim, DeSantis se zabrinuo da bi zakon doveo do toga da se vozači zaustavljaju i kažnjavaju za vožnju u levoj traci čak i ako ne ometaju tok saobraćaja.

DeSantis je takođe stavio veto na SB 494, koji bi zahtevao od univerziteta da odustanu od zahteva za ispite za pripadnike vojske koji se prijavljuju za postdiplomski program. DeSantis je napisao u svom pismu o vetu da je cilj pohvalan, ali je nazvao standardizovane testove neophodnim delom procesa prijema.

Treći zakon na koji je DeSantis stavio veto, HB 821, revidira maksimalne naknade za upravljanje kišnicom za ljude u Melburn-Tilman okrugu za kontrolu vode u okrugu Brevard. DeSantis je rekao da je zabrinut da bi to dovelo do povećanja naknada za korisnike.

local10

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0