Guverner DeSantis stavlja veto na zakon o zatvaranju plaža u Floridi zbog kvaliteta vode

Guverner DeSantis stavlja veto na zakon o zatvaranju plaža u Floridi zbog kvaliteta vode

Florida će postati prva država koja neće preporučiti COVID vakcinu za zdravu decu
Detaljan vodič za azilante: Kako se pripremiti za I-130 i I-485 intervju sa nerešenim slučajem azila?
Tramp objavio plan “Otvaranja SAD u 3 faze”

Guverner Floride Ron DeSantis odbio je zakon koji bi zahtevao od Državnog zavoda za zdravlje Floride da preduzme korake – uključujući moguće sprečavanje ljudi da plivaju u vodi uz plaže – ukoliko kvalitet vode ne bi ispunjavao standarde.

Kancelarija guvernera saopštila je u sredu uveče da je DeSantis stavio veto na četiri zakona, uključujući meru o kvalitetu vode (HB 165), koju je jednoglasno odobrila zakonodavna skupština u martu.

Prema analizi osoblja Doma, zakon bi delimično zahtevao da Zavod izdaje zdravstvena upozorenja ukoliko kvalitet vode uz plaže i u drugim vodenim telima, poput jezera i reka, ne ispuni standarde.

Zakon bi zahtevao da Zavod zatvori pristup takvim vodama ako bi to bilo potrebno “radi zaštite zdravlja, bezbednosti i blagostanja javnosti”.

Međutim, DeSantis je u pismu o vetu prigovorio količini ovlašćenja koja bi bila data Zavodu za zdravlje.

“Zavodi za zdravlje poput DOH-a mogu imati vrednu funkciju, ali im ne bi trebalo dati ovlašćenje da zamenjuju lokalne nadležnosti u vezi sa upravljanjem plažama”, navodi se u pismu o vetu. “Vodokruga i zaštita prirodnih resursa Floride su mi prioritet, i moja administracija će nastaviti da se time bavi, ali ovo ovlašćenje koje se daje DOH-u nad plažama Floride je neosnovano.”

NBC MIAMI

COMMENTS

WORDPRESS: 0