Guverner Floride doneo pravilo kojim se privremeno neće naplaćivati porez na kupovinu

Guverner Floride doneo pravilo kojim se privremeno neće naplaćivati porez na kupovinu

Kako će rast kamatnih stopa uticati na kreditne kartice, stambene kredite i nezaposlenost u SAD
Četiri načina da legalno izbegnete plaćanje poreza na prihod u Americi
FK Crvenka – Završen regularni deo sezone, sledi plej of!

Guverner Floride Ron DeSantis složio se da privremeno obustavi porez na prodaju školskog pribora, kupovine za pripravnost u vanrednim situacijama i rekreativnih aktivnosti namenjenih podsticanju ljudi da se vrate na otvorenom, na muzičke koncerte, muzeje i druge postpandemijske napore.

Ali takozvani „poreski praznici“(“tax holidays”) koje je DeSantis potpisao u petak, nadoknađuju se porezima koje će država sada ubirati od online kupovine. Očekuje se da će država godišnje prikupiti oko milijardu dolara od naplate poreza na internetu. Neki od prihoda bili bi prebačeni u državni fond za nezaposlenost i smanjili bi porez na nezaposlenost za kompanije.

“Tax holidays” postao je godišnja zakonodavna praksa koja potrošačima daje poreske olakšice i uštedeće građanima Floride oko 168 miliona dolara.

Prvi od ovih dana kada ne morate platiti porez stiže sledeće nedelje, tokom desetodnevnog perioda u kom se građani Floride mogu pripremiti za predstojeću sezonu uragana bez plaćanja poreza na promet za određene kupovine.

Krajem jula i početkom avgusta građani Floride neće morati da plaćaju porez na promet školskog pribora, odeće i prvih 1.000 dolara za računar.

Novost predstavlja takozvana „Nedelja slobode“ koja se dešava tokom prve nedelje jula za rekreativne kupovine, kao i za kupovinu karata za koncerte, atletske događaje i muzeje.

WSVN

COMMENTS

WORDPRESS: 0