Guverner Floride potpisao je zakon kojim se ukida stalna alimentacija

Guverner Floride potpisao je zakon kojim se ukida stalna alimentacija

3 posla u Americi koja će najbrže nestati u narednoj deceniji
10 Najboljih Ski centara u Sjedinjenim Državama za ovu zimsku sezonu
Svi letovi u Americi otkazani zbog kvara kompjutera

Guverner Ron DeSantis je u petak potpisao meru koja će preoblikovati zakone o alimentaciji u državi, nakon tri odbijanja sličnih zakona i decenije emotivnih sukoba oko ove teme.

Mera (SB 1416) uključuje ukidanje tzv. trajne alimentacije. DeSantis je odobrio meru godinu dana nakon što je odbio sličan zakon koji je predviđao ukidanje trajne alimentacije i uspostavljanje formule za izračunavanje visine alimentacije na osnovu trajanja braka.

Ovo odobrenje izazvalo je negodovanje članova grupe “Prva udovice”, koalicije uglavnom starijih žena koje primaju trajnu alimentaciju i tvrde da će im se životi poremetiti bez tih plaćanja. Višegodišnji napor da se ukine trajna alimentacija bio je izuzetno kontroverzno pitanje.

Izazvao je suze i emotivna svedočenja članova udruženja žena. Ali isto tako je izazvao strastvene apelacije bivših supružnika koji tvrde da su bili primorani da rade duže od željenog doba za penziju jer su morali plaćati alimentaciju.

Mihael Buler, predsednik organizacije Florida Family Fairness, grupe koja se zalaže za ukidanje trajne alimentacije, pohvalio je odobrenje zakona. Pored ukidanja trajne alimentacije, mera će uspostaviti proces kojim bivši supružnici koji plaćaju alimentaciju mogu zatražiti izmene u alimentacionim ugovorima kada žele da se penzionišu.

To će omogućiti sudijama da smanje ili prekinu plaćanje alimentacije ili izdržavanja nakon razmatranja nekoliko faktora, kao što su “godine i zdravlje” osobe koja plaća, uobičajena starosna dob za penzionisanje u toj osobi, “ekonomski uticaj” smanjenja alimentacije na primaoca plaćanja i “motivacija za penzionisanje i verovatnoća povratka na posao” osobe koja plaća.

Podržavaoci tvrde da će ovaj zakon zakonski regulisati sudsku odluku u slučaju razvoda iz 1992. koju sudije koriste kao smernicu pri donošenju odluka o penzionisanju.

Međutim, kao i prethodne verzije, protivnici su zabrinuti da će se zakon primeniti na postojeće ugovore o trajnoj alimentaciji, koje mnogi bivši supružnici prihvataju kao zamenu za druge imovinske predmete u okviru dogovora o razvodu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0