Guverner Floride potpisao Povelju o pravima nastavnika

Guverner Floride potpisao Povelju o pravima nastavnika

Projekat preuređenja Majamija: Nova Tri-Rail stanica, velike prodavnice i 5.000 stanova
Grad Miami Beach organizovaće Novogodišnji vatromet ali uz stroga pravila
Sezona uragana na Floridi za 2023.godinu počinje 1. juna

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je niz zakona o obrazovanju u školi u jugozapadnom delu okruga Miami-Dade u utorak, što je izazvalo različite reakcije od strane nastavnika i sindikata. Guverner DeSantis je potpisao zakone na Akademiji True North Classical, gde su mu se pridružili potguvernerka Jeanette Nunez, predsednik Predstavničkog doma Floride Paul Renner i komesar za obrazovanje Floride Manny Diaz.

Jedan od zakona predviđa „Povelju o pravima nastavnika“, koja će dati pravo nastavnicima da predaju u bezbednoj i urednoj učionici. Takođe je potpisao zakon kojim se odobrava povećanje plata nastavnika od 1,05 milijardi dolara, što je DeSantis nazvao rekordom za državu. Član školskog odbora u Miami Dade-u, Roberto Alonso, rekao je da je ovo najvažniji zakon koji je potpisan u utorak.

Znamo da su naši nastavnici tražili povećanje plata nastavnika, problemi sa inflacijom su veoma otežali našim nastavnicima da sebi priušte da budu ovde, i guverner je pokazao rezultate u poslednje četiri godine. kontinuirano povećanje za nastavnike“, rekao je on.

DeSantis je takođe potpisao zakon koji bi zabranio sindikatima nastavnika da odbijaju članarine direktno od plata zaposlenih, nameće ograničenje mandata članovima školskog odbora od 12 do 8 godina i daje nastavnicima ovlašćenje da utvrđuju pravila o upotrebi mobilnih telefona u učionici.

Anna Fusco, predsednica Broward Sindikata nastavnika, nazvala je nove mere, posebno onu o sindikalnim članarinama, uvredljivim.

Događaj dolazi manje od nedelju dana nakon što je američki sekretar za obrazovanje Miguel Cardona posetio Majami i kritikovao neke od politika koje se odnose na obrazovanje na Floridi u svetlu nedavnog zakona o roditeljskim pravima u obrazovanju, koji su kritičari nazvali „Ne govori gej“ i koji zabranjuje uputstvo o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu za mlađe razrede u učionicama.

Na pitanje o navodima da se neki nastavnici ne osećaju prijatno da izlažu svoje porodične portrete u svojoj učionici, DeSantis je brzo uzvratio.

Nema ništa u zakonu o bilo čemu od toga, samo nije u skladu sa bilo čim što je urađeno“, rekao je DeSantis. „Možete pogledati šta je zakon, zakon govori o tome koji se nastavni plan i program koristi u učionicama i želeli smo da budemo sigurni da je taj nastavni plan i program prikladan za uzrast i da ne postoji program koji se pokušava nametnuti”.

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0