Guverner Floride potpisao zakon kojim zabranjuje “Sanctuary Cities”

Guverner Floride potpisao zakon kojim zabranjuje “Sanctuary Cities”

Kako se prijaviti za zelenu kartu? Evo šta sve treba da znate o ovom procesu
Kongres razmatra zakon koji bi milionima imigranata omogućio dobijanje zelene karte
Ova 4 koraka vam mogu pomoći da izaberete najbolju kreditnu karticu za vas u Americi
[vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]Guverner Floride, Ron DeSantis, potpisao je u petak zakon o zabrani tzv. “Sanctuary gradova” na Floridi, sto je jedan od najkontroverznijih zakona u 2019.godini ali i glavni prioritet guvernera.

DeSantis je obecao da ce zabraniti “Sanctuary” gradove tokom svoje kampanje za guvernera prosle godine. Nacrt zakona, koji poziva na jednu od najtezih zabrana gradova koji bi bili utociste imigranata u citavoj SAD, zvanicno je prosledjen guverneru u cetvrtak.

Dom i Senat usvojili su zakon 2.maja nakon teskih debata i reakcija demokrata i grupa za prava imigranata. Novi zakon naredjuje lokalnim vlastima i policiji da u potpunosti saradjuju i razmjenjuju informacije sa federalnim imigracionim vlastima nakon sto su imigranti bez dokumenata evidentirani. Prema tom zakonu, od lokalnih samouprava se trazi da “uloze sve napore da podrze sprovodjenje federalnog imigracionog zakona”.

Prema najavama zvanicnika imigranti bez dokumenata koji zive na Floridi, prema procenama njih oko 200.000, ne bi trebalo da se plase novog zakona ako ne prekrse zakon. Medjutim, nevladine agencije tvrde da i minorni prekrsaji, kao sto su prelazak ulice van pesackom ili saobracajni prekrsaji, mogu dovesti do deportacije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

COMMENTS

WORDPRESS: 0