Guverner Floride potpisao zakon o reviziji imigracije koji donosi niz ograničenja za imigrante

Guverner Floride potpisao zakon o reviziji imigracije koji donosi niz ograničenja za imigrante

MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave
Zanimljive činjenice o imigraciji u Sjedinjenim Državama za koje niste znali
Ova 4 koraka vam mogu pomoći da izaberete najbolju kreditnu karticu za vas u Americi

Guverner Floride, Ron DeSantis, potpisao je sveobuhvatan zakon o reviziji imigracije u sredu.

Novi zakon donosi niz ograničenja za migrante u Floridi. Naime, lokalne samouprave više neće biti u mogućnosti da izdaju lične karte za ljude koji ne mogu dokazati državljanstvo, dok će bolnice koje prihvataju Medicaid morati da uključe pitanje o statusu državljanstva pacijenta na obrascima za prijem. Takođe, prijem u advokatsku komoru na Floridi biće zabranjen za diplomce pravnih fakulteta bez dokumenata.

Pored toga, zakon povećava kazne za krivična dela vezana za trgovinu ljudima i pojačava potrebnu upotrebu E-Verify-a. To znači da će poslodavci moći da koriste federalnu bazu podataka kako bi proverili da li radnik ispunjava uslove za zapošljavanje.

DeSantis je priznao da je imigraciona politika postavljena na saveznom nivou i da je uloga Floride ograničena. Ipak, on se fokusira na pokušaje da ukloni bilo kakve podsticaje koje bi migranti možda morali da dođu u Floridu. Ovaj zakon je jedan od načina da se to postigne.

Opozicija na Floridi kritikuje ovaj zakon, tvrdeći da je preterano restriktivan i da će samo pogoršati situaciju za migrante. Međutim, DeSantis tvrdi da je cilj zakona da se poboljša bezbednost u državi i da se ojača zaštita za građane Floride.

Ostaje da vidimo kako će ovaj zakon uticati na migraciju i bezbednost na Floridi u budućnosti.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0