Guverner Ron DeSantis ukinuo sva lokalna ograničenja vezana za COVID-19

Guverner Ron DeSantis ukinuo sva lokalna ograničenja vezana za COVID-19

Gradonačelnik Miami Beacha naredio građanima da ostanu kod kuće. Evo šta to znači..
Prvi snežni park na Floridi otvara se ove jeseni!
Porast cena zabeležen u Americi zabeležen i u septembru

Guverner Ron DeSantis najavio je u ponedeljak da koristi svoja izvršna ovlašćenja da ukine sva lokalne ograničenja vezana za pandemiju COVID-19.

Ovom odlukom guverner je rešio da suspenduje sva preostala ograničenja za COVID-19 koje su nametnule zajednice širom njegove države, potpisivanjem zakona u ponedeljak, sveže donesenog zakona koji mu daje obimna ovlašćenja da poništi lokalne hitne mere uspostavljene tokom pandemije – uključujući obavezno nošenje maski, ograničenja o poslovanju i zatvaranju škola.

Tokom konferencije za novinare u Sankt Peterburgu, guverner je takođe potpisao nacrt zakona kojim se ograničava mogućnost države i lokalnih samouprava da zatvaraju kompanije i škole tokom vanrednih situacija.

Nacrt zakona osigurava da ni država ni lokalne samouprave ne mogu zatvoriti preduzeća ili sprečiti decu da se lično poučavaju ukoliko ne zadovolje zahtevno i kontinuirano opravdanje“, rekao je.

DeSantis je rekao da je novi zakon„zasnovan na dokazima“.

Tokom konferencije za novinare, guverner je kritikovao postupanje drugih država sa pandemijom koronavirusa, kao i stroge propise koji su nametnuti u određenim gradovima države Floride.

DeSantis je rekao da će novčane kazne povezane sa COVID-19 biti umanjene za pojedince i preduzeća i rekao da će novi zakon uticati ne samo na lokalne vlade, već će takođe omogućiti zakonodavnom telu Floride da poništi izvršni nalog guvernera ako se smatra da krši njegova prava i slobode.

Local 10

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0