H-1b Viza kao odskočna daska za dobijanje Zelene Karte

H-1b Viza kao odskočna daska za dobijanje Zelene Karte

Kako da znate jeste li ste ispunili uslove da postanete državljanin Amerike?
11 načina kako da imate zdravstveno osiguranje ako ste bez posla ili imate male prihode
Američki senat usvojio zakon kojim se ubrzava proces izdavanja viza i radnih dozvola

Da biste razumeli put do sticanja stalnog boravka u SAD, često se morate zagledati u korake koji vas vode do tog cilja. Jedna od ključnih tačaka na tom putu je H-1B viza, koja ne samo što otvara vrata za rad u SAD-u već može biti i važan korak ka ostvarenju američkog sna. U ovom blog postu, istražićemo kako H-1B viza može biti most ka trajnom boravku u SAD-u.
H-1B viza je neimigrantska viza koja omogućava stranim radnicima da privremeno borave i rade u SAD-u u specifičnim zanimanjima. Ova viza je posebno važna za profesionalce koji poseduju visoku stručnu spremu ili specijalizovane veštine, poput inženjera, naučnika, programera, i drugih sličnih profesija.

KORACI KA STALNOM BORAVKU
● DOBIJANJE H-1B VIZE: Prvi korak na putu ka stalnom boravku je apliciranje za H-1B vizu. Ovo je proces koji zahteva određenu dokumentaciju i potvrde, uključujući i ponudu za posao od američkog poslodavca.
● RADNO ISKUSTVO U SAD-U: Kroz rad na H-1B vizi, stičete neophodno radno iskustvo u SAD-u što vam može pomoći da se bolje integrišete u američko društvo i tržište rada.
● PODNOŠENJE ZA STALNI BORAVAK (GREEN CARD): Nakon što ste stekli određeno radno iskustvo u SAD-u, vaš poslodavac može aplicirati za stalni boravak u vašu korist, poznatiji kao zelena karta.
● PROCES DOBIJANJA ZELENE KARTE: Proces dobijanja zelene karte može biti dugotrajan, ali važno je biti strpljiv i uporan. Ovo uključuje podnošenje zahteva, intervju sa službenicima USCIS i eventualno ispunjavanje dodatnih uslova.
● DOBIJANJE STATUSA PERMANENT RESIDENTA: Kada dobijete odobrenje za zelenu kartu, postajete stalni stanovnik SAD-a, što vam omogućava da živite i radite u zemlji na neograničeno vreme.

H-1B viza može biti ključna tačka na putu ka ostvarenju američkog sna i sticanju stalnog boravka u Sjedinjenim američkim državama. Kroz ovu vizu, inostrani radnici imaju priliku da razvijaju svoje karijere, stiču novo iskustvo i doprinose američkom društvu. Iako proces može
biti izazovan, sa upornošću i posvećenošću, mnogi uspevaju da ostvare svoje ciljeve i postanu stalni stanovnici SAD-a.

Ukoliko vam je potrebna pomoć i pojašnjenje oko celokupnog procesa, možete nas kontaktirati putem telefona: 847 258 9954 ili putem email adrese: info@oclaw.us. Uradićemo sve što je u našoj mogućnosti da vaš imigracioni put prođe bez ikakvih problema, jer upravo naš posao je
vaša budućnost!

OC LAW GROUP LLC

COMMENTS

WORDPRESS: 0