Hipotekarne stope u SAD rastu treću nedelju zaredom

Hipotekarne stope u SAD rastu treću nedelju zaredom

Intervju: Darko Vlogs – Instagram senzacija iz kamiona!
USCIS najavio značajne izmene obrasca za “Zelenu kartu” I-485. Evo na šta se promene odnose
Evog zbog čega je Amerika protiv kovid pasoša i šta je njihova alternativa

Hipotekarne stope su skočile treću nedelju zaredom, pošto zabrinutost zbog inflacije čini stope promenljivijima.

Hipoteka na 30 godina sa fiksnom kamatnom stopom je u proseku iznosila 6,5% u nedelji koja se završila 23. februara, u odnosu na 6,32% prethodne nedelje, prema podacima Freddie Maca objavljenim u četvrtak. Pre godinu dana, 30-godišnja fiksna stopa iznosila je 3,89%.

Stope su imale trend pada nakon što su u novembru dostigle 7,08%, ali sada ponovo rastu, oko pola procentnog poena za mesec dana. Niz snažnih ekonomskih podataka sugeriše da Federalne rezerve nisu završile u borbi za hlađenje američke ekonomije i da će verovatno nastaviti da povećavaju referentnu kamatnu stopu.

„Ekonomija nastavlja da pokazuje snagu, a kamatne stope se menjaju kako bi se objasnio rast jači od očekivanog, zategnuto tržište rada i pretnja inflacije“, rekao je Sem Khater, glavni ekonomista Freddie Maca.

Prosečna hipotekarna stopa je zasnovana na hipotekarnim aplikacijama koje Freddie Mac prima od hiljada zajmodavaca širom zemlje. Anketa uključuje samo zajmoprimce koji su smanjili 20% i imaju odličan kredit. Mnogi kupci koji ulože manje novca unapred ili imaju manje od idealnog kredita platiće više od prosečne stope.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0