Hoće li biti četvrtog kruga stimulativnih čekova?

Hoće li biti četvrtog kruga stimulativnih čekova?

USCIS predstavio poboljšani online alat za tačnije vreme obrade imigracionih slučajeva
Disney World u Orlandu nudi velike popuste za stanovnike Floride
Rente ponovo u porastu: Majami predvodi listu gradova sa rastom od 41%

Grupa senatora traži četvrtu rundu stimulativnih čekova za građane Amerike. IRS trenutno šalje poslednju treću rundu stimulativnih čekova i dopunjuje isplate za milione drugih građana Amerike.

Treća stimulativna isplata koju IRS trenutno isporučuje pomoći će mnogim porodicama da plate račune poput stanarine i namirnica. Čekovi su u vrednosti do $1.400 po osobi i svakom od njegovih ili njenih izdržavanih osoba.

Finansijska situacija se za mnoga američka domaćinstva polako poboljšava. Međutim, milioni građana se finansijski bore više od godinu dana nakon prvog talasa krize izazvanom koronavirusom.

Gotovo 30% Amerikanaca nije moglo da pokrije sve troškove domaćinstva krajem marta, prema najnovijim podacima američkog Popisa stanovništva. Oko 18 miliona odraslih i dalje je gladno svakog meseca.

Nastavak ekonomskih padova pandemije je razlog zašto je grupa od 21 demokratskog senatora nedavno poslala pismo predsedniku Džou Bajdenu. U pismu se traži od njega da u svoj dugoročni ekonomski plan uključi još jednu rundu čekova. Takođe, traže se automatska produženja osiguranja za slučaj nezaposlenosti.

Zakonodavci, uključujući predsednika senatskog odbora za finansije Rona Vajdena, i predsedavajućeg budžetskog odbora Barnije Sandersa, kažu da je neophodna još jedna runda. Oni tvrde da pomoć u okviru treće paketa neće dugo potrajati za mnoge porodice.

Do sada, Bajden nije javno naznačio da podržava četvrtu rundu stimulativnih čekova. Za sada se čini da je predsednik usredsređen na usvajanje svog infrastrukturnog plana vrednog $2 biliona. Cilj je, između ostalog, poboljšanje transportne infrastrukture i pristupačnog stanovanja.

„Ova kriza još uvek nije gotova, a porodice zaslužuju sigurnost da mogu staviti hranu na sto i zadržati krov nad glavom“, napisala je grupa senatora u svom pismu.

Njihovo pismo prati sličnu uvertiru nekih članova Demokratske kuće koji se zalažu za mesečna plaćanja dok se ekonomija u potpunosti ne oporavi.

CNBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0