Home Depot povećava plate američkim i kanadskim radnicima

Home Depot povećava plate američkim i kanadskim radnicima

Federalna trgovinska komisija i američke države tuže Fejsbuk
Izašli rezultati velike ankete: Evo šta radi balkanska dijaspora! Svaki četvrti u truckingu, ekspanzija malih biznisa!
Nova pravila od ponedeljka: Za ulazak u Ameriku putnici će čekati i do 8 časova

Home Depot je u utorak saopštio da ulaže milijardu dolara u povećanje plata za svoje radnike po satu u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Lanac za poboljšanje domova sa sedištem u Atlanti rekao je da će svaki zaposleni po satu dobiti povišicu od ovog meseca. Početna plata će biti najmanje 15 dolara po satu na svim tržištima.

FILE - A view of the exterior of the Home Depot improvement store, in Niles, Ill., Saturday, Feb. 19, 2022. Home Depot says its investing $1 billion in wage increases for its U.S. and Canadian hourly workers. The Atlanta-based home improvement chain said Tuesday, Feb. 21, 2023 that every hourly employee will get a raise starting this month. The investment will also ensure that starting pay is at least $15 per hour in all markets. (AP Photo/Nam Y. Huh, File)

Home Depot je jedan od mnogih velikih trgovaca na malo koji su podigli plate kako bi privukli radnike na snažno tržište rada u Sjedinjenim Državama, gde je nezaposlenost na najnižem nivou od 1969.godine. Walmart je u januaru objavio da će povećati svoju satnicu na prosečnih 17,50 dolara, dok je Target prošle godine uložio 300 miliona dolara u povećanje plata po satu

Povećanje plata bi takođe moglo pomoći Home Depot-u da odbije tekuću kampanju za sindikalno udruživanje svojih prodavnica, čemu se protivi. Radnici u Home Depot-u u Filadelfiji podneli su zahtev za održavanje sindikalnih izbora prošlog septembra, rekavši da radnici nemaju koristi od snažne prodaje Home Depot-a i da prodavnice nemaju dovoljno osoblja. Radnici u radnji glasali su za odbijanje sindikata u novembru.

Home Depot zapošljava 437.000 ljudi u Sjedinjenim Državama i 34.000 u Kanadi. Ogromna većina su zaposleni po satu, saopštila je kompanija. Kompanija upravlja sa 2.000 prodavnica u Sjedinjenim Državama i 182 prodavnice u Kanadi.

Ova investicija će nam pomoći da privučemo i zadržimo najbolje talente u našem kanalu“, napisao je predsednik, predsednik i izvršni direktor kompanije Home Depot-a Ted Decker u e-poruci zaposlenima. Deker je primetio da je 90% rukovodstva prodavnica u lancu počelo kao radnici po satu.

 

Izvor: Local10.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0