Ian je sada uragan kategorije 3 i pomera se ka jugu

Ian je sada uragan kategorije 3 i pomera se ka jugu

Miami-Dade ima novo pravilo za ljude koji žele brzi COVID antigen test
Miami Dade – Uveden policijski čas svakog dana od 10p.m.
Tropska depresija Eta približava se južnoj Floridi

Projektovana putanja uragana Ian se blago pomerila u utorak, južno od oblasti zaliva Tampa. Ako se predviđena putanja održi – a prognoze naglašavaju da se ona još uvek može promeniti – to bi moglo smanjiti pretnju od poplava za zaliv Tampa, ali je povećati za priobalne zajednice na jugu kao što su Sarasota i Cape Coral.

U svojoj prognozi za utorak u 11 sati, Nacionalni centar za uragane rekao je da se očekuje da će uragan Ian doneti istorijske nivoe olujnih udara u oblast Sarasote. To područje se sada suočava sa višim predviđenim nivoima olujnog udara nego Tampa Bay.

Najnovija prognoza je donela upozorenje na tropsku oluju u celoj jugoistočnoj Floridi, uključujući priobalni Miami Dade i Broward okrug. Južna Florida je već u utorak ujutru videla poplavljene ulice, a zvaničnici su pozvali stanovnike Florida Keys-a da se sklone pošto su se pojavila upozorenja o tornadu.

Čitava zapadna obala Floride mogla bi da vidi razorne oluje i intenzivnu kišu nekoliko dana dok oluja usporava do duž obale. Obavezna i dobrovoljna evakuacija pozvana je na oko pola miliona ljudi na zapadnoj obali Floride, škole su zatvorene u 16 ​​okruga, a čitava Florida ostaje pod federalno proglašenim vanrednim stanjem.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0