ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija
Šta da uradite ako imigracioni agenti zatraže vaše elektronske uređaje na ulasku u SAD?
Iznajmljivanje stana, bankovni račun.. Evo šta sve možete da dobijete u Americi bez socijalnog broja

Americka služba za imigraciju i carine (ICE) planira da u nedelju započne ranije odložene racije u celoj zemlji kako bi privela hiljade migranata koji vec imaju sudske naloge za deportaciju.
Predsednik Donald Trump je objavio planove ICE-a da sprovede racije pre nekoliko nedelja ali je zatim odlozio operaciju nakon što su detalji postali javni. Predsednik, nepopustljiv u cilju da prepolovi ilegalnu imigraciju, stalno je tvitovao o predstojećoj operaciji, što je čudan potez s obzirom da se ovakve operacije ne najavljuju unapred.
New York Times je prvi izveštavao o racijama, rekavši da očekuje da će se dogoditi u najmanje 10 gradova, da će trajati više dana i da će uključivati “kolateralne” deportacije u kojima “ICE može pritvoriti imigrante koji su se zatekli na pogrešnom mestu iako nisu bili meta racije ”
Matthev Bourke, portparol ICE-a, izjavio je da ICE neće komentarisati operativne detalje i da ICE daje prioritet hapšenju i uklanjanju nezakonito prisutnih imigranta koji predstavljaju pretnju nacionalnoj sigurnosti, javnoj sigurnosti i sigurnosti granica.
Racije su najavljene u Atlanti, Baltimoru, Čikagu, Denveru, Hjustonu, Los Andjelesu, Majamiju, Nju Orleansu, Njujorku i San Francisku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0