ICE testira pametne uređaje za praćenje migranata u procesu deportacije

ICE testira pametne uređaje za praćenje migranata u procesu deportacije

Florida država sa najvećom inflacijom u SAD: Cene rastu duplo brže od proseka
Poziv za besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa
Nezavisna komisija FDA protiv treće doze vakcine za širu populaciju

Američka imigraciona i carinska služba (ICE) u ponedeljak je predstavila uređaj nalik pametnom satu za praćenje migranata koji su pušteni iz saveznog imigracionog pritvora, rekavši da bi tehnologija mogla pomoći vladi da nadgleda mali deo miliona pojedinaca sa nerešenim slučajevima deportacije.

Monitor za zglob, koji koristi GPS tehnologiju, biće najnoviji uređaj koji koristi ICE za praćenje migranata upisanih u program Alternatives to Detention, inicijativu agencije koju je Bajdenova administracija znatno proširila kako bi nadgledala migrante odlučne da ne predstavljaju rizik po javnu bezbednost ili nacionalnu bezbednost, kao što su tražioci azila obrađeni duž granice između SAD i Meksika.

The device that Immigration and Customs Enforcement is testing to track some migrants with deportation cases.

ICE je ranije koristio monitore koji stoje na članku, telefonske pozive i mobilnu aplikaciju sa tehnologijom prepoznavanja lica da nadgleda one koji su stavljeni u alternativu programu pritvora, za koji su zvaničnici Bajdenove administracije tvrdili da je jeftiniji i humaniji način da se osigura da se migranti pridržavaju svojih imigracionih postupaka od držeći ih u pritvorskim objektima.

Više od 5 miliona migranata suočeno je sa deportacijom u okviru ICE-ovih slučajeva bez pritvora, koji su porasli pod predsednikom Bajdenom usred rekordnih privođenja duž južne granice. ICE, međutim, nema osoblje ili resurse da zadrži ili nadgleda sve migrante sa slučajevima deportacije.

Od ranije ovog meseca, otprilike 250.000 migranata je bilo praćeno u okviru inicijative za alternativu pritvoru, dok je još 25.000 bilo pritvoreno u ICE-ovoj mreži okružnih zatvora i profitnih zatvora, prema podacima agencije.

Satovi će biti testirani na pilot bazi tokom nekoliko nedelja i dostavljeni za 50 odraslih migranata koji se suočavaju sa deportacijom u blizini Denvera, prema zvaničniku ICE-a koji je u ponedeljak predstavio uređaj novinarima. Njegova upotreba bi se mogla proširiti u zavisnosti od toga kako prođe testni period, dodao je zvaničnik.

Zajedno sa svojom GPS funkcijom, satovi mogu da određuju vreme, primaju poruke od zvaničnika ICE-a i menadžera slučajeva i pristupaju kalendaru sastanaka kako bi se migrantima omogućilo da se prijave kod zvaničnika. Kao i telefonska aplikacija koju je ICE koristio za praćenje stotina hiljada migranata, monitore za zglobove je razvila privatna kompanija BI Incorporated.

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0