Idalia pogodila zapadnu obalu Floride kao uragan treće kategorije

Idalia pogodila zapadnu obalu Floride kao uragan treće kategorije

Aerodrom u Majamiju od sada koristi novu biometrijsku tehnologiju skeniranja lica putnika
Chrysler povlači 330.000 Jeep Grand Cherokee-ja zbog problema
Izašli rezultati velike ankete: Evo šta radi balkanska dijaspora! Svaki četvrti u truckingu, ekspanzija malih biznisa!

Centar uragana Idalia pogodio je obalu Meksičkog zaliva u Floridi sa opasnom snagom treće kategorije, nanoseći smrtonosne olujne udare i katastrofalne vetrove neviđene u ovom regionu 125 godina, što obećava nesagledivo uništenje daleko izvan zone gde je uragan udario.

Idalia je stigla u sredu u prepodnevnim satima kod Keaton Beacha u Big Bend oblasti – gde se poluostrvo spaja sa kopnom – sa maksimalnim stalnim vetrovima od 125 mph i počela je zloslutno kretanje preko Floride i obala Džordžije i Južne Karoline, gde se stanovnicima savetuje da budu na oprezu zbog poplava, jakih vetrova i tornada koja već utiču na zapadnu obalu Floride, rekao je Nacionalni centar za uragane.

To je treći uragan koji je udario u Floridu u poslednjih 12 meseci, nakon Iana prošlog septembra i Nicole u oktobru.

Stanovnicima je savetovano da se evakuišu, a Nacionalna garda se pripremala za spasavanje jer je “izuzetno opasna” Idalia imala snažne vetrove koji prouzrokuju štetu i preteći olujni udar od čak 16 stopa, rekao je Nacionalni centar za uragane.

“Postoji veliki potencijal za smrt i katastrofalno uništenje”, upozorila je šerifova kancelarija okruga Taylor, u regionu Big Bend jugoistočno od Talahasa.

Retko upozorenje za ekstremne vetrove – izdato u slučajevima kada su životno opasni stalni vetrovi brzine 115 mph ili više – izdato je za delove regiona Big Benda- uključujući okruge Dixie i Taylor, čak i dok su stalni vetrovi Idalije nešto oslabili oko 7 sati ujutru sa snage četvrte kategorije.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0