Iguane će padati sa drveća. Predstojeći vikend na Floridi biće najhladniji u poslednjih 30 godina

Iguane će padati sa drveća. Predstojeći vikend na Floridi biće najhladniji u poslednjih 30 godina

Evo gde u Majamiju možete da nabavite pravu božićnu jelku
Amazon otvara “4 Star” prodavnicu na Lincoln Road-u
Pomozimo nasim fudbalerima da otputuju na Srbijadu u Cikagu!

Verovatno ste čuli da zbog niskih temperatura iguane na Floridi padaju sa drveća. Velike su šanse da ćete i ovog vikenda moći da ih vidite zbog arktičkog hladnog talasa koji će verovatno doneti najhladnije temperature u godini do sada.

Iguane su hladnokrvne, pa usporavaju ili postaju nepokretne kada temperature padnu ispod 40 stepeni farenhajta (4 stepena Celzijusa). Trenutna prognoza za Badnje veče pokazuje temperature blizu nule u centralnoj Floridi.

Prema Komisiji za očuvanje ribe i divljih životinja Floride, iguane nisu autohtone na Floridi i smatraju se invazivnim vrstama zbog uticaja na ostale životinje.

Oni nisu zaštićeni na Floridi osim zakonima protiv okrutnosti i mogu biti humano ubijani na privatnom posedu tokom cele godine uz dozvolu zemljoposednika.

Za nekoliko gradova na Floridi i na jugoistoku, to će verovatno biti jedan od — ako ne i najhladnijih božićnih dana u istoriji, koji će ugroziti rekorde postavljene tokom prohladnih Božića 1989. i 1983. godine, prenosi FOX Weather.
FOX

COMMENTS

WORDPRESS: 0