Investicije u Rolex i luksuzne satove u poslednjih 5 godina donele veći prihod od S&P500

Investicije u Rolex i luksuzne satove u poslednjih 5 godina donele veći prihod od S&P500

Stejt department neće zvati na intervju skoro 50.000 imigranata
Koliko košta izdržavanje deteta u Americi? Evo nekoliko zanimljivih činjenica
Tampa, Južna Florida i Orlando u top 5 destinacija za selidbe tokom pandemije

Cene satova Rolex, Patek Philippe i Audemars Piguet porasle su u proseku za 20 odsto godišnje od sredine 2018. godine, nadmašivši S&P 500, pošto su vrednosti za polovne luksuzne satove porasle, pokazuje novi izveštaj.

Berzanski indeks SP500 je u proseku imao godišnji prinos od 8 procenata od avgusta 2018. do januara 2023., što znači da je cena polovnih satova vrhunskih švajcarskih brendova rasla više nego dvostruko brže, navodi se u izveštaju Boston Consulting Group i distributera na sekundarnom tržištu WatchBok-a.

To je uprkos tome što su cene nekih polovnih modela, uključujućiRolex Daytonas, Patek Nautilus i AP Royal Oaks, pale za čak trećinu od kada je tržište dostiglo vrhunac u prvom kvartalu 2022.

Ipak, dugoročno ulaganje u akcije je imalo bolji učinak od satova kao investicionog sredstva.

S&P 500 je imao godišnju stopu rasta od 12 procenata između 2012. i 2022. godine, dok su Rolek, Patek i AP satovi u proseku imali 7 procenata.

Porast cena satova na sekundarnom tržištu naglo se ubrzao tokom pandemije kada su milenijalci i kupci iz generacije Z, koji su bili u gotovini i zaglavljeni kod kuće, otkrili skupi novi hobi kolekcionarstvom švajcarskih satova.

The National News

COMMENTS

WORDPRESS: 0