IRS: Podnošenje poreskih prijava počinje od danas

IRS: Podnošenje poreskih prijava počinje od danas

Film Čuvari Formule Dragana Bjelogrlića 10. januara u Fort Lauderdale-u
Miami Dade: Želite da glasate putem pošte? Zahtevi su istekli, evo kako da ih obnovite
Majami: Misteriozni dobitnik džekpota nije preuzeo 36 miliona dolara nagrade

IRS je objavio da će službeno početi da prihvata poreske prijave za 2023. godinu od ponedeljka, 29. januara.

Agencija je takođe najavila da će IRS Free File, namenjen poreskim obveznicima sa godišnjim prihodima od 79.000 dolara ili manje, biti dostupan na IRS.gov od petka.

Međutim, novi IRS Direct File pilot program, koji omogućava kvalifikovanim poreskim obveznicima da besplatno elektronski podnesu svoje poreze direktno IRS-u, neće biti potpuno implementiran do sredine marta.

Komesar IRS-a Danny Werfel izjavio je: “Naši napori za transformaciju IRS-a donose vidljiva poboljšanja u radu agencije tokom sledeće sezone podnošenja prijava. Naši zaposleni su posvećeni iskorišćavanju novih resursa kako bi pomogli poreskim obveznicima da olakšaju proces pripreme i podnošenja poreskih prijava.”

Agencija je istakla nekoliko poboljšanja, uključujući proširene usluge ličnog kontaktiranja putem centara za pomoć poreskim obveznicima, povećanu pomoć dostupnu na besplatnoj telefonskoj liniji i proširenu funkciju povratnog poziva kako bi se smanjilo značajno vreme čekanja.

Prema IRS-u, očekuje se da će više od 128,7 miliona pojedinačnih poreskih prijava biti podneto do roka za porez od 15. aprila.

nbcnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0