IRS pomerio rok za povraćaj poreza sa 15. aprila na 17. maj

IRS pomerio rok za povraćaj poreza sa 15. aprila na 17. maj

Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija
Rok za povraćaj poreza ističe 18. aprila. Evo kako da podnesete prijavu za produžetak roka
Kako da izbegnete plaćanje provizije na bankomatima dok ste u Srbiji?

Poreska uprava i Ministarstvo finansija odložiće rok za slanje aplikacija za povraćaj poreza sa 15. aprila na 17. maj, objavile su agencije u sredu.

Pored toga, poreski obveznici takođe mogu da odlože isplatu bilo kog novca koji se duguje Poreskoj upravi do 17. maja. Ako obveznicima i dalje treba više vremena za podnošenje prijave, mogu da zahtevaju produženje (ali ne i porez koji se duguje) do 15. oktobra podnošenjem obrasca 4868.

Produženi rok odnosi se samo na federalne prijave prihoda i poreze, što znači da će poreski obveznici morati da provere da li su datumi dospeća državnih poreza promenjeni. Ne poštuju sve države isti rok za prijavu kao i savezna vlada.

Poreska uprava će narednih dana pružiti više smernica o produženoj sezoni podnošenja prijava.
Današnji potez usledio je nakon poziva na produženje poreske sezone, nakon usvajanja američkog plana za spasavanje od 1,9 triliona dolara, što je značilo da je agencija imala zadatak da pošalje još jedan krug stimulativnih isplata, istovremeno obrađujući poreske prijave i povrate.

Pored poreskih promena koje je izvršio najnoviji zakon, podnošenje poreske prijave izuzetno je važno ove godine, jer je to jedini način da nadoknadite podsticajne isplate za koje možda ispunjavate uslove, a niste ih dobili.

CNBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0