Isplata 1200$ pomoći za neke Amerikance ne pre Avgusta

Isplata 1200$ pomoći za neke Amerikance ne pre Avgusta

Posetite Crab Island – Biser severne Floride
Domaće serije i filmovi besplatno na platformi RTS Planeta!
Florida izglasala povećanje minimalne zarade na 15 dolara do 2026. godine

Predstavnici Bele kuće i Senata postigli su sporazum vredan 2 triliona dolara kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu zbog virusa korona.

Očekuje se da će isplata pomoći milionima Amerikanaca započeti sredinom aprila, ali pojedini ljudi čije informacije o direktnim depozitima nisu dostupne IRS-u verovatno neće dobiti čekove sve do sredine avgusta ili kasnije, navodi se u tekstu koji je u četvrtak objavio Associated Press.

U dokumentu House Ways and Means Committee kaže se da će IRS sredinom aprila izvršiti oko 60 miliona uplata Amerikancima direktnim depozitom, počevši od ponedeljka 13. aprila. Ove uplate će se vršiti isključivo za ljude čije bankovne informacije IRS poseduje na osnovu obrazaca za povraćaj poreza za 2018. ili 2019. godinu.

Zatim, počevši od nedelje 4. maja, IRS će početi da šalje čekove pojedincima. Papirni čekovi će se izdavati svake nedelje u količimana od 5 miliona čekova nedeljno, što znači da bi moglo biti potrebno i do 20 nedelja da se svi pojedinci dobiju pomoć. Ovo vremensko odlaganje može dovesti do toga da pojedinci dobiju svoj paket pomoći tek 17. avgusta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0