Istorija Majamija – Sve što niste znali o Wynwoodu!

Istorija Majamija – Sve što niste znali o Wynwoodu!

TOP 10 sajtova za jednostavnu zaradu preko interneta
Evo kako će odlaganje plaćanja poreza na zarade uticati na vaše prihode
Amerika danas slavi Dan zahvalnosti!

Wynwood ima bogatu istoriju koja potiče iz ranih 1900-ih. Prvobitno je služio kao poljoprivredno zemljište, ali je vremenom ovo područje brzo preraslo u radničku četvrt i privuklo mnogo komercijalnih sadržaja i novih stanovnika. Brzi razvoj Majamija 1920-ih doveo je velike kompanije poput Coca-Cole, koje su izgradile postrojenja za flaširanje u tom području. Za to vreme, Wynwood je takođe imao i jednu od najvećih fabrika za proizvodnju odeće u državi. Ali, kako je četvrt postajala industrijski razvijena, a drugi delovi Majamija više rezidencijalni, počelo je masovno iseljavanje stanovnika.

To je dovelo do toga da su mnoge fabrike morale da se zatvore i isele iz tog područja kako bi bile bliže svojoj radnoj snazi. Krajem 1970-ih Wynwood je postao naselje kriminala sa visokom stopom nezaposlenosti i velikim problemom trgovine drogom. Dugo je bio jedan od najgorih i najopasnijih delova Majamija.

Tek sredinom 2000-ih, kada je trgovac nekretninama i ljubitelj umetnosti Toni Goldman, poznat po preuređivanju South Beach-a i SoHo Districta na Menhetnu, počeo da kupuje mnoga napuštena skladišta u okolini. Goldman je imao viziju za Wynwood – jedno ogromno umetničko platno na otvorenom. Pošto su veći deo područja bile fabrike i magacini bez prozora bilo je mnogo „platna“ za slikanje. 2009. godine Wynwood Walls su zvanično otvoreni i izloženi na izložbi Art Basel te godine. Od tada je kvart postao novi centar i mesto okupljanja zajednice umetnika, vizionara i mislilaca. Danas Wynwood obiluje barovima, restoranima i grafitima!

COMMENTS

WORDPRESS: 0