Istraživanje: Najskuplji gradovi za život u Americi u poslednjih 5 godina

Istraživanje: Najskuplji gradovi za život u Americi u poslednjih 5 godina

Najzagađenija mesta u Americi: 10 gradova sa najgorim kvalitetom vazuha
Prodavnica slatkiša zapošljava zvaničnog testera ukusa, plata 100.000 dolara godišnje
USCIS: Za ove grupe imigranata radne dozvole će važiti 18 meseci nakon isteka

Chapwood indeks na najprecizniji način računa istinski rast troškova života u Americi. Ažurira se i objavljuje dva puta godišnje, izveštava o neprilagođenim stvarnim promenama troškova i cena prvih 500 predmeta na koje Amerikanci troše novac.

Chapwood indeks otkriva zašto Amerikanci srednje klase – radnici kojima se daju rutinska povećanja plata i penzioneri koji zavise od godišnjeg povećanja njihovih korporativnih penzija i plaćanja socijalnog osiguranja – ne mogu da održe životni standard. Jasno i jednostavno, Indeks pokazuje da njihovi prihodi ne mogu pratiti njihove troškove, i objašnjava zašto se sve češće moraju obraćati vladi za pomoć.

Srednja klasa je u poslednje tri decenije drastično smanjila svoju kupovnu moć, prisiljavajući sve više ljudi da traže pomoć kada im ušteđevina nestane. Sve dok su povećanja plata i povećanja naknada vezani za lažni CPI (Indeks potrošačkih cena, koji je više od jednog veka navodno odražavao promene cena za prosečnu potrošačku korpu u američkim gradovima, ovaj trend će se nastaviti).

Kako se sprovodi ovo istraživanje

Butovski je počeo da izračunava Chapvoodov indeks 2008. godine. Koristeći društvene medije, anketirao je svoje prijatelje širom zemlje kako bi utvrdio šta su kupili sa platom nakon plaćanja poreza. Suzio je listu na najčešće kupovanih 500 predmeta i zatražio od svojih prijatelja u 50 najvećih američkih gradova da povremeno provere cene tih predmeta. Indeks prikazuje promenu cena najprodavanijih predmeta u svakom gradu kao što su:

Kafa Starbucks, Advil, osiguranje, benzin, porez na promet i porez na dohodak, putarine, restorani brze hrane, pasta za zube, zamena ulja, autopraonice, pica, kablovska TV i Internet usluge, servis mobilnih telefona, hemijsko čišćenje, karte za bioskop, kozmetika, članstvo u teretani, kućne popravke, časovi klavira, deterdžent za pranje veša, sijalice, školski pribor, parkomeri, hrana za kućne ljubimce, donje rublje i časopis People.

Na primer, CPI je porastao za 0,8 procenata u 2014. Ali u Bostonu Chapvood indeks pokazuje da su stvarni životni troškovi porasli za 10,7 procenata. To znači da ako radite na području Bostona i dobijete povišicu zarade za 0,8 posto, to nije bilo dovoljno za pokrivanje povećanja vaših svakodnevnih troškova..

Lista 10 najskupljih gradova za život u Americi.

Prema istraživanjima Njujork je najskuplji grad za život u Americi, sa najvećim prosečnim rastom cena u proteklih 5 godina. Prema ovoj listi Miami se nalazi na 44 mestu. Ukoliko želite da proverite gde se na ovoj listi nalazi vaš grad možete to uraditi putem sledećeg linka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0