Izdato upozorenje nakon potvrđenih slučajeva malarije na Floridi

Izdato upozorenje nakon potvrđenih slučajeva malarije na Floridi

10 najzabavnijih država u Americi koje morate posetiti
Upozorenje stručnjaka: Izbegavajte slanje čekova putem USPS-a zbog rastućeg broja krađa
Za anksiozne putnike: Miami International Airport želi da otvori prodavnicu CBD proizvoda

U.S. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i odeljenje za zdravlje Floride izdali su upozorenje za stanovnike nakon što su četiri slučaja malarije prenesene komarcima zabeležena na Floridi.

Florida Department je izdao obaveštenje u ponedeljak nakon što su potvrđena četiri slučaja malarije u okrugu Sarasota, na zapadnoj obali države.

Svi zaraženi su se oporavili nakon lečenja, ali zvaničnici su saopštili da se sprovodi prskanje u području kako bi se smanjio rizik od daljnjeg širenja.

“Stanovnici širom države trebaju preduzeti mere opreza tako što će koristiti sprej protiv insekata, izbegavati područja s visokom populacijom komaraca i nositi duge pantalone i košulje kad god je to moguće, posebno za vreme izlaska i zalaska sunca kada su komarci najaktivniji”, navodi se u saopštenju Odeljenja.

Početno upozorenje za malariju izdato je u okrugu Sarasota nakon što je prvi slučaj prijavljen krajem maja. Nakon toga usledio je drugi slučaj, a zatim još dva, rekao je Jae Williams, portparol Florida Department of Health.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0