Izmene u zakonu Live Local Act uticaće i na investitore i na stanovništvo

Izmene u zakonu Live Local Act uticaće i na investitore i na stanovništvo

Forma I-765 & Forma I-13 više nisu besplatne, evo koliko će koštati
Troškovi aplikacije za “Zelenu kartu” biće skuplji za 130%. Evo kada bi nove cene trebalo da stupe na snagu
SRBIJADA 2021- najveći sportski događaj srpske dijaspore ovog vikenda u Nju Džersiju

Senat Floride usvojio je zakon koji će uticati na buduće razvoje pristupačnog stanovanja.

Novi izazovi su se pojavili u prošlogodišnjem važnom Zakonu poznatom kao The Live Local Act.

Neslaganja između opština i investitora širom države, uključujući i Centralnu Floridu, naterala su zakonodavce da se ponovo pozabave ovim pitanjem tokom ovogodišnje sesije.

The Live Local Act je osmišljen da podstakne razvoj u državi, s obzirom na krizu pristupačnog stanovanja koja je terala radnike iz Floride – ali šest meseci nakon primene otkriveni su neki propusti.

Zakon podstiče privatne graditelje da se takmiče za oko 800 miliona dolara dodeljenih sredstava, uglavnom iz postojećih programa stanovanja, poreskih kredita i olakšica. Zakon takođe izbegava lokalne vlade, zaobilazeći restrikcije komercijalnog i industrijskog zoniranja i omogućavajući maksimalnu visinu.

Da bi se kvalifikovali, investitori moraju da imaju u svom vlasništvu najmanje 40% od ukupnog broja stambenih jedinica za iznajmljivanje po ceni koja je jednaka ili niža od 120% prosečnog prihoda za to područje. Ove stambene jedinice moraju biti dostupne za iznajmljivanje najmanje 30 godina.

Iako je zakon na neki način pomogao da se izbalansira tesno tržište stambenih jedinica na nekim mestima, za druge opštine nije bio idealan, sa liderima koji zahtevaju velike promene, čak i uvođenje moratorijuma na razvoj do rešenja njihovih potreba.

wusf.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0