Iznajmljivanje stanova u Majamiju jeftinije za 9.1% u odnosu na prošlu godinu

Iznajmljivanje stanova u Majamiju jeftinije za 9.1% u odnosu na prošlu godinu

Kako izabrati najbolji penzioni plan u Americi? Evo šta treba da znate
Devet srpskih umetnika predstaviće svoja dela na velikoj izložbi u Vašingtonu
Ovo su trenutno najpopularnije rase pasa u Sjedinjenim Državama

Iznajmljivanje stana u Majamiju jeftinije je nego u Fort Lauderdale-u, kažu poslednja istraživanja. Pandemija koronavirsusa uz gomilu novoizgrađenih stambenih jedinica dovela je do pada cena zakupnina u “Magičnom gradu.”

Srednja cena zakupnina u Majamiju pala je za 9,1% od januara 2020. do januara 2021, dok je srednja vrednost u Fort Laudedale-u porasla za 3%, prema najnovijem nacionalnom izveštaju o zakupu kompanije za iznajmljivanje Zumper. Rezultat: Prosečna cena u Majamiju iznosi 1.600 dolara mesečno za jednosoban jedinicu, naspram 1.690 dolara u Fort Lauderdale-u.

Većina ovih jedinica su u vlasništvu investitora“, rekla je Valeria Rodriguez, savetnik za nekretnine u Compass-u. „Jedini način na koji ćete iznajmiti jedinicu je ako smanjite cenu. U Fort Lauderdaleu to ne vidimo toliko “, rekla je, jer tamo kupuje manje investitora.
Širom zemlje, visoke cene teraju iznajmljivače iz najvećih gradova u manje, jeftinije gradove u blizini. To objašnjava migraciju iz Njujorka u Njuark, Bostona u Providens i San Franciska u Sakramento.
Uprkos smanjenju kirije, Miami i Fort Lauderdale ostaju među 15 najskupljih gradova za iznajmljivanje, navodi se u izveštaju. Fort Lauderdale je bio 11. najskuplji, dok je Miami bio izjednačen sa Long Beach-om za 13. mesto. Sijetl (1.560 dolara mesečno), Čikago (1.540 dolara) i Atlanta (1.480 dolara) bili su jeftiniji.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0