Jaka kiša izaziva poplave, probleme na aerodromima i zatvaranje I-95 u Južnoj Floridi

Jaka kiša izaziva poplave, probleme na aerodromima i zatvaranje I-95 u Južnoj Floridi

Najčudniji zakoni u Americi zbog kojih možete biti uhapšeni ili kažnjeni
Koliko je plaćen jedan od najopasnijih poslova na Floridi
Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

Kontinuirana jaka kiša izazvala je poplave širom Južne Floride u sredu, što je dovelo do velikih problema na aerodromima i putevima, uključujući zatvaranje dela autoputa Interstate 95 i proglašenje vanrednog stanja u okruzima Miami-Dade i Broward.

Vanredno stanje je u sredu uveče proglasio guverner Floride Ron DeSantis i ono uključuje oba okruga.

Velike poplave na putevima javljale su se širom okruga Miami-Dade i Broward, uključujući područja Hallandale Beach-a, centra Miamija, North Miami Beach-a i drugih.

Zatvaranje autoputa I-95 dogodilo se u južnim trakama kod Griffin Road-a, rekli su zvaničnici Floridske autopatrole (FHP).

Saobraćaj u južnom delu bio je preusmeren na Oakland Park Boulevard, a vozila su bila puštena da ponovo uđu na autoput kod Stirling Road-a.

Jaka kiša je izazvala poplave u North Miami Beach-u, dovodeći do opasnih uslova za vozače. 

Drugi delovi I-95 takođe su iskusili poplave, uključujući južnu rampu kod 151. ulice i severnu rampu kod 135. ulice. Ekspres trake su takođe bile poplavljene kod severozapadne 67. ulice.

U okrugu Miami-Dade, ekipe su radile na smanjenju poplava na nekim ključnim tačkama, ali zvaničnici su rekli da su pripreme počele pre nego što je kiša počela da pada.

Brightline usluga između Miamija i Aventure bila je obustavljena zbog poplava. Sistem Tri-Rail takođe je imao probleme zbog poplava.

Zvaničnici Fort Lauderdale-a su rekli da je bilo visoke vode na nekim putevima širom grada, uključujući glavne saobraćajnice kao što su Broward Boulevard i Federal Highway blizu centra grada.

Vlasti su savetovale vozače da se drže podalje od puteva jer je bilo više prijava da su vozila zaglavljena u poplavljenim područjima.

Zvaničnici na međunarodnom aerodromu Fort Lauderdale-Hollywood rekli su da je bilo kašnjenja i otkazivanja letova jer je na aerodromu i okolnim putevima bilo stajaće vode.

Međunarodni aerodrom u Miamiju takođe je imao letove koji su bili pogođeni vremenskim uslovima. FlightAware je prijavio 374 kašnjenja i 264 otkazivanja na MIA-u do 16:30 časova.

Oba aerodroma su apelovala na putnike da se obrate svojim avio-kompanijama za informacije o letovima.

NBC Miami

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0