Južna Florida: U ovim gradovima žive najgori vozači u Americi

Južna Florida: U ovim gradovima žive najgori vozači u Americi

Poznati filmovi i serije koje su snimane u Majamiju. Da li ste gledali neke od njih?
FK Crvenka – Završen regularni deo sezone, sledi plej of!
Jul 2023. biće najtopliji zabeleženi mesec u istoriji planete zemlje

Studija portala ConsumerAffairs je sastavila listu gradova u SAD-u sa najgorim vozačima — i nekoliko gradova na jugu Floride se našlo na tom spisku.

Kada je reč o ‘lošoj vožnji’, istraživački tim ConsumerAffairs-a je razmatrao primere kao što su agresivna vožnja, nepažljiva vožnja, vožnja u suprotnom smeru, nepoštovanje prava prvenstva prolaza i nepravilno skretanje, među drugim faktorima.

Istraživači su koristili podatke iz Američkog ministarstva saobraćaja, uključujući broj fatalnih sudara, broj smrtnih slučajeva uzrokovanih lošom vožnjom, broj smrtnih slučajeva zbog vožnje pod uticajem alkohola i brojnost prekoračenja brzine u fatalnim nesrećama, kako bi izračunali “indeks sudara” i rangirali gradove sa najgorim vozačima.

Studija je uključila gradove sa populacijom od 100.000 ili više stanovnika.

Grad Miami Gardens se našao među prvih 25 gradova — osvojivši 24. mesto na listi. Dobio je indeks sudara od 37,9, skoro 19 sudara na 100.000 stanovnika i oko 20 fatalnih sudara na 100.000 stanovnika.

Drugi grad na jugu Floride koji se našao među prvih 50 gradova bio je Fort Lauderdale, koji je zauzeo 43. mesto. Značajno je imao 8 smrtnih slučajeva pešaka na 100.000 stanovnika.

Drugi gradovi koji su se našli na listi, i dalje među prvih 100 gradova sa najgorim vozačima, bili su Hialeah, West Palm Beach, Pompano Beach i Miami — koji je osvojio 100. mesto na listi.

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0