Kada i kako da se prijavite za oprost studentskog kredita u SAD

Kada i kako da se prijavite za oprost studentskog kredita u SAD

Majami domaćin najveće svetske konferencije o kripto valutama
Kolika je prosečna plata u Americi?
Nikol je sada tropska oluja. Stiže na obale Floride u sredu uveče

Očekuje se da će prijave za oprost studentskog kredita biti omogućene online tokom meseca oktobra.

Olakšice su ograničene na studente koji zarađuju manje od 125.000 dolara godišnje ili bračne parove koji zarađuju manje od 250.000 dolara godišnje.

Oko 8 miliona ljudi bi moglo da dobije automatsko oslobađanje od duga ako se podaci o njihovim prihodima već nalaze u evidenciji Odeljenja za obrazovanje, navodi Bela kuća.

Ekonomista Jacob Channel kaže da će se ovo najverovatnije odnositi na ljude koji su već upisani u plan otplate zasnovan na prihodima kod svog servisera studentskog kredita.

Pošto se oprost studentskog kredita zasniva na vašem prihodu, to znači da će Odeljenju za obrazovanej biti potreban taj broj kako bi utvrdilo da li se kvalifikujete za oprost“, rekao je Channel.

On predlaže da popunite online prijavu bez obzira da li se kvalifikujete za automatsko otpisivanje duga.

Mislim da velika većina zajmoprimaca studentskog kredita, čak i ako misle da su već na planu otplate prihoda od studentskog kredita, čak i ako misle da se neće kvalifikovati, treba da nastave sa procesom prijave“, rekao je Channel.

Ako ste nedavno popunili besplatnu prijavu za federalnu pomoć studentima (FAFSA) za školsku 2022/2023 godinu, možda ćete dobiti i automatsko oslobađanje duga.

Ako planirate da podnesete prijavu, imajte na umu nekoliko stvari.

Trebalo bi da imate pri ruci informacije o prihodima, poput poreskih dokumenata. Takođe, proverite ko je vaš serviser za studentske kredite i koju vrstu kredita imate.

Ako želite da vam zajmovi budu otpisani do početka godine, najverovatnije ćete morati da podnesete zahtev do 15.novembra.

Takođe imajte na umu da će se pauza u plaćanju federalnih zajmova zbog pandemije završiti 01.januara, i mesečna plaćanja će se nastaviti.

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0