Kada se pomera sat na Floridi? Evo šta treba da znate o letnjem računanju vremena

Kada se pomera sat na Floridi? Evo šta treba da znate o letnjem računanju vremena

Polovina odraslih Amerikanaca primila je najmanje jednu dozu vakcine protiv COVID-19
Florida: Niko nije došao po 36 miliona dolara osvojenih na lotou
Ovo su trenutno najsigurniji poslovi u Americi u slučaju ekonomske krize

Dva puta godišnje menjamo satove, ali uvek postoji zabuna kada treba da izvršimo promenu i zabrinutost kako će to uticati na naša tela i spavanje.

Ove godine letnje računanje vremena pada na 12. mart u 2 sata ujutro, što nažalost znači da 2 ujutro postaje 3 sata ujutro, zbog čega gubimo sat vremena sna.

Prema odredbama Zakona o energetskoj politici iz 2005. godine, koji je izmenio Zakon o uniformnom vremenu iz 1966. godine, letnje računanje vremena počinje druge nedelje u martu.

Letnje računanje vremena nije postalo standardno u SAD sve do usvajanja Zakona o uniformnom vremenu iz 1966. godine, koji je nalagao standardno vreme širom zemlje unutar utvrđenih vremenskih zona. U njemu je navedeno da će satovi pomeriti sat u 2 sata poslednju nedelju u aprilu i vratiti jedan sat unazad u 2 sata poslednju nedelju u oktobru.

Države su i dalje mogle da se izuzmu od letnjeg računanja vremena, sve dok to radi cela država. Sedamdesetih godina prošlog veka, zbog embarga na naftu iz 1973. godine, Kongres je doneo probni period tokom cele godine na letnje računanje vremena od januara 1974. do aprila 1975. kako bi se uštedela energija.

NBC
 

COMMENTS

WORDPRESS: 0