Kako da postanete notar na Floridi? Sve što treba da znate na putu do licence

Kako da postanete notar na Floridi? Sve što treba da znate na putu do licence

Zvanično: Ovo su konačne cene aplikacija za Zelenu kartu, evo od kada važe
Koliko vam je povećana zakupnina? Ova interaktivna mapa vam pokazuje cene na Floridi
Šta možete da uradite ukoliko izgubite ili vam ukradu socijalni broj (SSN)

Da li ste zainteresovani da postanete notar? Da li ste zainteresovani da zaradite dodatni prihod započinjući svoj lični biznis, dodajući titulu notara u svoju biografiju i pomažući ljudima u svojoj zajednici?

Država Florida dodeljuje titule notara ljudima kako bi služili javnosti kao nepristrasni i objektivni svedoci potpisivanja važnih dokumenata. Postajanje notara na Floridi je jednostavan postupak i ako ispunjavate uslove koje ćemo pomenuti u daljem tekstu, možete se lako prijaviti. Američko udruženje javnih beležnika pomaže pojedincima da postanu deo njihove branše još od 1994.godine.

Ovaj vodič će vam pomoći da razumete:

 • Ko može postati notar na Floridi
 • Proces koji je neophodan kako bi se postao notar
 • Osnovne dužnosti notara Floride

 

Koje su kvalifikacije neophodne kako bi se postao notar?

Kako bi bilo moguće postati javni notar, kandidat mora ispuniti sledeće uslove:

 • Imati najmanje 18 godina
 • Biti legalni stanovnik Floride
 • Biti legalni i stalni stanovnik sa dokazom o prebivalištu
 • Biti u stanju da čitate, pišete i razumete engleski jezik
 • Potpuni povrat građanskih prava u slučaju postojanja krivičnih dela

Da biste postali notar morate biti u stanju da čitate, pišete i razumete engleski jezik

Koji je proces kako bi se postao notar?

Da bi se postao notar na Floridi i imala dozvola za rad, kandidat mora:

 1. Ispuniti uslove za kvalifikaciju iz prethodnog segmenta
 2. Da se sa zadovoljavajućim ocenama završi najmanje trosatni obrazovni kurs za notara koji uključuje elektronsku overu u roku od godinu dana pre podnošenja zahteva. Ovaj uslov može biti zadovoljen polaganjem besplatnog kursa koji nudi Ministarstvo spoljnih poslova Floride i kancelarija Guvernera na internetu
 3. Popuni paket prijava koje se mogu dobiti od jedne od obvezničkih agencija kojima je odobreno da elektronskim putem predaju informacije o prijavi Odeljenju korporacija, Odeljenju za javnobeležničke komisije ili ih mogu preuzeti sa njihove veb lokacije.
 4. Popuniti obrasce DS-DE 77 i DS-DE 76 iz paketa prijava i vratiti ih u Odeljenje putem jedne od odobrenih obvezničkih agencija u papirnom ili elektronskom obliku, zajedno sa čekom od 39 dolara ili novčanim nalogom na ime Ministarstva spoljnih poslova
 5. I na kraju, nakon izdavanje vaše javnobeležničke dozvole, ona će biti poslata agenciji za slanje obveznica koja će je poslati notaru

 

Da li kandidat koji nije legalni građanin Floride može postati notar?

Ne. Kandidat koji nije legalni stanovnik Floride nema pravo da se prijavi za komisiju javnog beležnika na Floridi.

Zvanična zastava države Floride

Koliko košta da se postane notar na Floridi?

Troškovi podnosioca zahteva kod javnog beležnika mogu da uključuju sledeće troškove za:

 1. Naknadu za prijavljivanje od 39 dolara za obradu zahteva za imenovanje ili ponovno imenovanje
 2. Notarsku obveznicu od 7.500 dolara
 3. Pečat notara
 4. Obrazovni kurs kod javnog beležnika koji nudi ovlašćeni prodavac obrazovanja
 5. Beležnički dnevnik ako notar sledi preporuke kancelarije Guvernera
 6. Polisu osiguranja za E&O ako notar želi da je ima za svoju ličnu zaštitu od odgovornosti. Za izdavanje dozvole javnog beležnika nije potrebna provizija kada su u pitanju veterani koji su služili vojnu službu i koji imaju invaliditet od 50% ili više obzirom na to da takva vrsta invaliditeta podleže verifikaciji Ministarstva spoljnih poslova Floride.

 

Kako da obnovim svoju notarsku dozvolu na Floridi?

Notari na Floridi koji žele da obnove svoje notarske dozvole mogu da se prijave za ponovno imenovanje kao javni beležnici otprilike šest meseci pre njihovog trenutnog datuma isteka. Notari koji se prijavljuju z apnovno imenovanje moraju slediti isti postupak i proceduru koju su potrebni za novu prijavu za imenovanje za notara.

Da li su potrebni neki ispiti ili notarski kursevi da biste postali javni beležnik na Floridi ili da biste obnovili dozvola za rad?

Da. Novi podnosilac zahteva koji traži komisiju za javnog beležnika na Floridi mora da izvrši najmanje tri sata interaktivne nastave ili podučavanja u učionici, uključujući elektronsku overu i dužnosti notara, u roku od godinu dana pre podnošenja zahteva za imenovanje za notara. Obrazovne kurseve koji zadovoljavaju ovaj uslov može da nudi bilo koja osoba iz javnog ili privatnog sektora koja je registrovana u Izvršnoj kancelariji Guvernera i oni moraju da imaju osnovni kurikulum koji je odobrila Kancelarija. Ovaj uslov može biti zadovoljen i besplatnim pogađanjem kursa koji pružaju Ministarstvo spoljnih poslova Floride i Kancelarija Guvernera onlajn. Nakon završetka obrazovnog kursa, podnosilac zahteva za notara će dobiti potvrdu o završenom školovanju koja se može podneti uz prijavu za imenovanje.

Izvor: Notary 

COMMENTS

WORDPRESS: 0