Kako da registrujete automobil u Americi? Evo najbitnijih informacija koje treba da znate

Kako da registrujete automobil u Americi? Evo najbitnijih informacija koje treba da znate

Test: Koliko dobro poznajete Majami? Proverite svoje znanje uz ovaj zabavan i interesantan kviz
Intervju: Darko Vlogs – Instagram senzacija iz kamiona!
Ispitali smo životni vek u SAD. U ovim državama Amerikanci žive najduže

Pre nego što počnete da vozite svoj automobil, morate da ga registrujete u Odeljenju za motorna vozila vaše države (DMV).

Od vozača u Sjedinjenim Državama se traži da registruju svoj automobil u Odeljenju za motorna vozila. Uslovi za registraciju vašeg vozila će se razlikovati u zavisnosti od države u kojoj živite. Od vas se traži da dostavite posebne dokumente za identifikaciju i boravak koji mogu uključivati važeću američku vozačku dozvolu, međunarodnu vozačku dozvolu ili okružnu dozvolu i/ili karticu socijalnog osiguranja. Od vas će se takođe tražiti da pokažete dokaz da je vaš automobil osiguran.

Porez na promet (Sales tax)

Kada kupite automobil u Sjedinjenim Državama, porez na promet (ako to zahteva vaša država) nije uključen u prvobitnu prodajnu cenu vozila. Porez na promet ćete platiti kada registrujete svoje vozilo. Ako iznajmljujete vozilo, porez na promet će biti uključen u mesečnu uplatu.

Registracija u predstavništvu

Ako kupite vozilo preko prodajnog mesta, proces registracije će biti završen na licu mesta. prodavc će naplatiti vaše registarske tablice i takse za registraciju, kao i porez na promet. Tada će vam u prodavnici dati vaše registarske tablice. Ovo će vas spasiti putovanja u DMV koji u Sjedinjenim Državama ima reputaciju dugih redova i nepotrebnih frustracija.

Registracija u DMV-u

Ako kupite automobil od privatnog lica, moraćete da odete u lokalno odeljenje za motorna vozila da registrujete svoj automobil. Kada se registrujete u DMV-u, ne zaboravite da sa sobom ponesete sledeću dokumentaciju:

  • Naziv za vozilo (obezbeđuje prodavac)
  • Prodajni račun ili pismo od prodavca uključujući tip vozila (godina, marka, model), prodajnu cenu i identifikacioni broj vozila (VIN)
  • Dokaz o vašem auto osiguranju
  • Američka vozačka dozvola ili posebni državni zahtevi za one koji je nemaju

Bilo da registrujete na prodajnom mestu ili u DMV-u, dobićete privremenu registracionu nalepnicu koja pokazuje da vaše vozilo ima važeću registraciju. Zvanična registraciona nalepnica stiže poštom obično u roku od 30 dana.

Korisni resursi

Zahtevi za registraciju i procenti poreza su različiti u svakoj državi. International AutoSource, partner RelocateUSA, nudi strancima koristan vodič za učenje više o zahtevima za registraciju u svakoj državi. Da biste saznali više o registraciji vašeg vozila, posetite web stranicu Intlauto-a, klikom OVDE.

 

Izvor: Relocateusa.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0