Kako da registrujete automobil u Americi? Evo najbitnijih informacija koje treba da znate

Kako da registrujete automobil u Americi? Evo najbitnijih informacija koje treba da znate

Ako imate ove “MacBook”modele možete dobiti $395 kao deo nagodbe od 50 miliona dolara
USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći
Predstavnički dom usvojio novi paket pomoći uz povećanje minimalne zarade

Pre nego što počnete da vozite svoj automobil, morate da ga registrujete u Odeljenju za motorna vozila vaše države (DMV).

Od vozača u Sjedinjenim Državama se traži da registruju svoj automobil u Odeljenju za motorna vozila. Uslovi za registraciju vašeg vozila će se razlikovati u zavisnosti od države u kojoj živite. Od vas se traži da dostavite posebne dokumente za identifikaciju i boravak koji mogu uključivati važeću američku vozačku dozvolu, međunarodnu vozačku dozvolu ili okružnu dozvolu i/ili karticu socijalnog osiguranja. Od vas će se takođe tražiti da pokažete dokaz da je vaš automobil osiguran.

Porez na promet (Sales tax)

Kada kupite automobil u Sjedinjenim Državama, porez na promet (ako to zahteva vaša država) nije uključen u prvobitnu prodajnu cenu vozila. Porez na promet ćete platiti kada registrujete svoje vozilo. Ako iznajmljujete vozilo, porez na promet će biti uključen u mesečnu uplatu.

Registracija u predstavništvu

Ako kupite vozilo preko prodajnog mesta, proces registracije će biti završen na licu mesta. prodavc će naplatiti vaše registarske tablice i takse za registraciju, kao i porez na promet. Tada će vam u prodavnici dati vaše registarske tablice. Ovo će vas spasiti putovanja u DMV koji u Sjedinjenim Državama ima reputaciju dugih redova i nepotrebnih frustracija.

Registracija u DMV-u

Ako kupite automobil od privatnog lica, moraćete da odete u lokalno odeljenje za motorna vozila da registrujete svoj automobil. Kada se registrujete u DMV-u, ne zaboravite da sa sobom ponesete sledeću dokumentaciju:

  • Naziv za vozilo (obezbeđuje prodavac)
  • Prodajni račun ili pismo od prodavca uključujući tip vozila (godina, marka, model), prodajnu cenu i identifikacioni broj vozila (VIN)
  • Dokaz o vašem auto osiguranju
  • Američka vozačka dozvola ili posebni državni zahtevi za one koji je nemaju

Bilo da registrujete na prodajnom mestu ili u DMV-u, dobićete privremenu registracionu nalepnicu koja pokazuje da vaše vozilo ima važeću registraciju. Zvanična registraciona nalepnica stiže poštom obično u roku od 30 dana.

Korisni resursi

Zahtevi za registraciju i procenti poreza su različiti u svakoj državi. International AutoSource, partner RelocateUSA, nudi strancima koristan vodič za učenje više o zahtevima za registraciju u svakoj državi. Da biste saznali više o registraciji vašeg vozila, posetite web stranicu Intlauto-a, klikom OVDE.

 

Izvor: Relocateusa.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0