Kako je farma za uzgoj kokosa postala turistički centar Amerike

Kako je farma za uzgoj kokosa postala turistički centar Amerike

Zbog čega glavni grad Amerike, Vašington DC nije savezna država?
5 zanimljivih činjenica o Floridi za koje verovatno nista znali
DeSantis nudi policajcima 5000 dolara bonusa da se iz Čikaga presele na Floridu

Miami Beach je veštačko ostrvo, poznato kao “Billion Dollar Sandbar”, odvojeno Biscayne zalivom od kopnenog dela Majamija. Prvobitno je služio kao parcela namenjena za sadnju i žetvu kokosa. Henry i Charles Lum iz Nju Džersija, kupili su žemljište od savezne vlade 1870. za svega 60 centi po hektaru. Njihova ideja o proizvodnji kokosa nije uspela pa su na kraju prodali svoje zemljište Johnu S. Collinsu i Thomasu Pancoastu, koji su takođe bili iz Nju Džersija.

Godine 1913. John Collins i Carl Fisher postali su partneri. Fisher je takođe pokušao da se bavi poljoprivredom ali kako je tlo bilo izuzetno močvarno, nije imao previše uspeha. Potom je dosao na ideju da od neuspešnog poljoprivrednog zemljšta napravi turistički raj, što mu je pošlo za rukom uz pomoć državne agencije “United States Army Corps of Engineers”.

Grad Majami preko Biscaine Bay-a već je bio u izgradnji i mnogi preduzetnici su prepoznali potencijal Miami Beach-a kao novog stambenog i hotelskog grada. Fisher, koji je imao viziju razvoja Miami Beacha-a, pozajmio je Johnu Collinsu novac koji mu je bio potreban za završetak prvog mosta od Majamija do Miami Beach-a 1913. godine. Taj most je u to vreme bio najduži most napravljen od drveta na svetu.

Izgradnja mosta dovela je do ubrzanog osnivanja grada Miami Beacha 1915. godine. Za prvog gradonačelnika izabran je J.N. Lumus. U narednih nekoliko godina došlo je do naglog razvoja Miami Beacha, izgrađen je veliki broj hotela, stambenih zgrada i restorana uključujuci legendarni restoran “Joe’s Stone Crab” i prvi hotel – W. J. Brown. Najveći broj malih hotela i stambenih zgrada sagrađen je u okolini Collins ave i Ocean Drive-a, taj deo grada 40-tak godina kasnije postao je poznat pod nazivom Art Deco District, ili ono sto je širom sveta poznato kao “South Beach” ili “SOBE”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0