Kako otvoriti kompaniju bez socijalnog broja? Evo odgovora na ovo važno pitanje

Kako otvoriti kompaniju bez socijalnog broja? Evo odgovora na ovo važno pitanje

Florida: Najpoznatije banke masovno zatvaraju svoje filijale, da li je i Vaša među njima
Najnoviji potez: Miami Beach će ozbiljnije kažnjavati one koji poseduju male količine marihuane
Kolika je prosečna plata u Americi?

Da, možete započeti svoje poslovanje bez broja socijalnog osiguranja. Ako želite da pokrenete posao bez broja socijalnog osiguranja, potrebno je samo da se prijavite za EIN (Employer Identification Number – Identifikacioni broj poslodavca).

business approved stamp, permit document and certificate concept

Pregled sadržaja članka:

 1. Mogu li da koristim svoj EIN umesto SSN-a?
 2. Da li vam je potreban SSN da biste osnovali LLC preduzeće?
 3. Da li vam je potreban broj socijalnog osiguranja (SSN) da biste dobili EIN?
 4. Da li moram da koristim svoj broj socijalnog osiguranja da bih se prijavio za poslovnu kreditnu karticu?
 5. Možete li otvoriti firmu bez broj socijalnog osiguranja?
 6. Šta da napišem, ako nemam SSN?
 7. Da li je bolje koristiti EIN ili SSN?
 8. Mogu li da koristim svoj EIN umesto kada SSN-a kada podnosim zahtev za kredit?
 9. Mogu li da koristim EIN umesto SSN-a na w2?
 10. Da li je vaš EIN isti kao i vaš društveni?
 11. Može li LLC preduzeće da ima broj socijanog osiguranja?
 12. Može li građanin koji nije američki državljanin osnovati LLC?
 13. Mogu li dobiti EIN broj bez broja socijalnog osiguranja?
 14. Može li građanin koji nije američki državljanin dobiti EIN?

#1 Mogu li da koristim svoj EIN broj umesto SSN-a?

Ako popunjavate W-9, možete koristiti svoj EIN (Identifikacioni broj poslodavca) umesto svog SSN broja (Broj socijalnog osiguranja). poreski identifikacioni broj se ne može koristiti u ovim okolnostima. Zbog toga što zajmodavci i agencije za kreditni rejting prepoznaju razliku između vašeg broja socijalnog osiguranja i vašeg identifikacionog broj poslodavca, manja je verovatnoća da ćete oštetiti svoj kreditni rezultat čak i ako kradljivci identiteta dođu do vaših ličnih podataka.

#2 Da li vam je potreban SSN da biste osnovali LLC preduzeće (Preduzeće sa ograničenom odgovornošću)?

Zanemareni entitet (disregarded entity), broj socijalnog osiguranja vlasnika LLC preduzeća (SSN) ili identifikacioni broj poslodavca (EIN) su generalno potrebni za sve proeske prijave i izveštavanja. Ako se prijavljujete za EIN, trebalo bi da koristite obrazac SS-4.

#3 Da li vam je potreban broj socijalnog osiguranja da biste dobili EIN?

Da biste se prijavili za EIN, prvo morate da dobijete broj socijalnog osiguranja. EIN nije neophodan ako je vaše preduzeće samostalno preduzeće bez zaposlenih. Dovoljno je imati broj socijalnog osiguranja ili ITIN, iako još uvek možete dobiti identifikacioni broj poslodavca.

#4 Da li moram da koristim svoj broj socijanog osiguranja da bih se prijavio za poslovnu kreditnu karticu?

Gotovo je nemoguće dobiti poslovnu kreditnu karticu bez broja socijalnog osiguranja. Kreditna kartica za mala preduzeća zahteva ličnu garanciju, što znači da ćete biti odgovorni za svaki dug koji preduzeće ne može da otplati.

#5 Možete li otvoriti preduzeće bez broja socijalnog osiguranja?

Posao se može pokrenuti bez broja socijalnog osiguranja (SSN). Da, možete započeti posao bez broja socijalnog osiguranja. Ako želite da pokrenete posao bez broja socijalnog osiguranja, potrebno je samo da se prijavite za EIN.

#6 Šta da napišem, ako nemam SSN?

U slučaju da ne ispunjavate uslove za SSN, možete da se prijavite za ITIN (Individualni identifikacioni broj poreskog obveznika) od Poreske uprave, koji se može koristiti za podnošenje zahteva za kreditne kartice od strane pojedinaca. Osobe koje nisu rezidenti a koji podnose prijavu ili izdržavani/supružnik državljanina Sjedinjenih Država, od vas se traži da podnesete poresku prijavu. Ako ste državljanin ili vlasnik vize, onda morate imati ITIN.

#7 Da li je bolje koristiti EIN ili SSN?

Ako imate broj socijalnog osiguranja na svojim ličnim poreskim obrascima, možete ga koristiti, ali postoje i drugi načini da ga zamenite EIN-om kako biste finansije vašeg preduzeća učinili sigurnijim. Možete odvojiti svoje lične i poslovne finansije tako što ćete imati EIN.

#8 Mogu li da koristim svoj EIN umesto SSN-a kada se prijavljujem za kredit?

Umesto svog ličnog broja socijalnog osiguranja, možete podneti zahtev za kredit sa EIN brojem. Ipak, većina kompanija za kreditne kartice i banke će i dalje zahtevati broj socijalnog osiguranja jer zahtevaju lične garancije klijenta.

#9 Mogu li da koristim EIN broj umesto SSN broja na w2?

Identifikacioni broj poslodavca (EIN) se umesto toga koristi u svrhe federalne poreske identifikacije, kao što je vaš broj socijalnog osiguranja. Na taj način ćete biti zaštićeni od drugih komercijalnih poslova i vaše poslovanje će biti zaštićeno.

#10 Da li je vaš EIN isti kao vaš SSN broj?

Poreski identifikacioni broj za pojedinca je poznat kao njegov broj socijalnog osiguranja. Poreski identifikacioni brojevi za preduzeća se obično nazivaju identifikacioni brojevi poslodavca (EIN) ili poreski identifikacioni brojevi (TIN).

#11 Može li LLC preduzeće imati broj socijalnog osiguranja?

LLC preduzeća – Jednočlano LLC preduzeće može da koristi sopstveni broj socijalnog osiguranja za podnošenje izveštaja IRS-u (Poreskoj službi), ali ako planirate da zaposlite radnike – ili ako će preduzeće imati više članova – moraćete da dobijete EIN.

#12 Može li građanin koji nije američki državaljanin osnovati LLC preduzeće?

Prilikom osnivanja preduzeća u Sjedinjenim Državama, LLC, ili Limited Liability Companies, jeste najbolja struktura za poslovanje. Kompanije sa ograničenom odgovornošću može osnovati svako u Americi; državljani Sjedinjenih Država i američke kompanije nisu u obavezi da to čine. Amerika dozvoljava stranim državljanima i stranim kompanijama da formiraju LLC preduzeća.

#13 Mogu li dobiti EIN broj bez broja socijalnog osiguranja?

EIN (Identifikacioni broj poslodavca) nije potreban za one koji nemaju broj socijalnog osiguranja. Ako želite da se prijavite za EIN online, potreban vam je samo vaš broj socijalnog osiguranja (ili ITIN).

Rešenje: EIN možete dobiti tako što ćete poslati obrazac SS-4 Poreskoj upravi.

#14 Može li građanin koji nije američki državljanin dobiti EIN?

Vlasnici preduzeća koji nisu američki državljani a koji nemaju broj socijalnog osiguranja i dalje mogu dobiti poslovni EIN broj. Takođe možete dobiti individualni identifikacioni broj obveznika (ITIN), što je drugačiji oblik identifikacije.

Izvor: Ictsd.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0