Kako su naselja Majamija dobila ime (Četvrti deo)

Kako su naselja Majamija dobila ime (Četvrti deo)

Route 66 – Istorija i značaj najpoznatijeg autoputa u Americi
Koliko Beograda postoji u Americi?
Kako su naselja Majamija dobila ime (Drugi deo)

U poređenju sa drugim gradovima, Majami ima relativno kratku istoriju. Veliki deo te istorije uključuje uspone i padove u razvoju nekretnina. Rezultat ovoga jeste da su mnoga imena gradova i četvrti vrlo jednostavna i laka za pamćenje.

Omni

Kada su se Omni Mall i hotel otvorili 1977.godine, bili su najpopularnije lokacije u gradu. Šoping centar je bio na više nivoa, a unutar mola postojala je treća Givenchy radnja u čitavoj Americi, bioskopi kao i mini tematski park. Hotel je, u međuvremenu, bio prvi hotel koji je izgrađen u Miami Dade-u u poslednjih 11 godina i prvi koji je sagrađen od Miami Beach-a u zadnjih 20 godina. Bio je to veliki projekat za grad Majami.

Grupa izvođača iza imena Omni je iskoristila Omni da imenuje i ostale hotele i šoping centre u drugim gradovima tako da ovo nije specifično samo za grad Majami a lokalci su u međuvremnu odlučili da daju naziv i svom kraju. Hotel sada nosi naziv Hilton a šoping centar se zatvorio 2000.godine  ali je ime područja i dalje ostalo isto.

Opa – locka

Skraćena verzija originalnog Seminolskog imena „Opa – tisha – wocka – locka“ što znači „veliko ostrvo prekriveno sa puno drveća i močvara“.

Overtown

Kraj je originalno poznat kao „Obojeni grad“ zbog toga što je bio jedan od nekoliko mesta gde su Afro – amerikanci mogli da žive u Majamiju pod zakonima Jim Crow-a. Vremenom, Overtown ime je usvojeno, navodno zbog toga što su Afro – amerikanci Coconut Grove-a govorili da moraju da idu „preko grada“ kako bi stigli tamo.

The roads

Majami je izgrađen od mrežnog sistema ulica i avenija ali je 1920.godine Mary Brickell želela da izgradi pešački stambeni kvart sa ulicama koje su se razvijale dijagonalno od glavnog mrežnog sistema. Dijagonalne ulice tog područja su se nazivale „putevima“ pa je to ime ostalo i za čitavo područje.

 

wynwood walls miami glasnik

Wynwood

Wynwood-ovo ime deluje kao da je bilo vrlo zabavno izmisliti ga i dati nekoj oblasti ali  je poslužilo svrsi što je oblast originalno nosila ime Wynwood Park. Kada je grad Majami izgradio pravi park na ovom području, nekako je dobio isto ime, Wynwood Park. Vremenom se reč Park izgubila iz naziva područja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0