Kako su naselja Majamija dobila ime (Drugi deo)

Kako su naselja Majamija dobila ime (Drugi deo)

Kako je farma za uzgoj kokosa postala turistički centar Amerike
Danas je Sretenje – Dan Državnosti Srbije!
American Suburbs – Interesantna priča o nastanku prvih američkih predgrađa

U poređenju sa drugim gradovima, Majami ima relativno kratku istoriju. Veliki deo te istorije uključuje uspone i padove u razvoju nekretnina. Rezultat ovoga jeste da su mnoga imena gradova i četvrti vrlo jednostavna i laka za pamćenje.

Druge oblasti itekako imaju zanimljivu istoriju što se tiče imena.

Coral Gables Miami glasnik

Coral Gables

Osnivač Coral Gables-a, George Merrick, je došao na ovo područje kao dečak, kada se njegov otac preselio sa porodicom na prelasku u novi vek. Kuća u kojoj je živela porodica je imala gables (naziv za trouglasti zid ispod krovnog nagiba) od krečnjaka – odatle i naziv Coral Gables. Po narodnoj legendi, tako je odabrao ime. Njegova kuća je i dalje pod zaštitom grada kao istorijski spomenik.

Doral

Alfred i Doris Kaskel su razvili ovo područje i odlučili da iskombinuju početna slova svojih imena i tako daju ime gradu. Zvuči malo bolje nego Kaskel, Florida.

El Portal

Ovo je španski izraz za „kapiju“ jer je nekada postojala ogromna drvena kapija na samom ulazu u naselje.

Fontainebleau

Susedstvo na kopnu je dobilo ime po poznatom odmaralištu na Miami Beach-u. 1970tih godina, Ben Novack, originalni vlasnik Fontainebleau-a, je postao ljubomoran na Doris i Alfred Kaskel-ove planove u Doralu i želeo je da stvori njegov sopstveni golf teren, odmaralište i zajednicu. Ta zamisao će se kasnije zvati Fontainebleau Park. Novack je ipak brzo upao u finansijske probleme (a investicija Fontainebleau Park-a je igrala ulogu u zapleni hotela 1977.godine). Kompanija Trafalgar Developers je krenula da razvija zajednicu pod imenom „Fontainebleau“ ali nijedna veza sa poznatim hotelom nikada neće biti pomenuta u štampi ili promotivnim materijalima kad se zajednica otvorila 70tih. Fontainebleau hotel je dobio svoje ime po zamku u Francuskoj.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0