Kako su naselja Majamija dobila ime (Prvi deo)

Kako su naselja Majamija dobila ime (Prvi deo)

Danas je jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan
Da li ste znali da su postojale novčanice od $100 000? Sve što niste znali o dolaru
Florida – Sve što niste znali o “Sunčanoj Državi”

U poređenju sa drugim gradovima, Majami ima relativno kratku istoriju. Veliki deo te istorije uključuje uspone i padove u razvoju nekretnina. Rezultat ovoga jeste da su mnoga imena gradova i četvrti vrlo jednostavna i laka za pamćenje.

Druge oblasti itekako imaju zanimljivu istoriju što se tiče imena.

Allapattah

Iako su neki lokalci pokušali da poboljšaju i modernizuju oblast kao Little Santo Domingo, ovo Majami područje između Little Havane i Liberty City-ja je dobilo svoje ime po seminolskoj reči „aligator“. To je možda i prikladno razmišljajući o informaciji da je 2013.godine čovek iz ovog kraja dospeo u novine jer je pokušao da proda živog aligatora u zamenu za pivo.

aventura miami glasnik

Aventura

Neki ljudi pretpostavljaju da je ime ovog grada nastalo zbog tržnog centra ali to apsolutno nije tačno. Don Soffer, jedan od izvornih investitora ove oblasti, kaže da je on izabrao ime Aventura 1968.godine, 15 godina pre nego što se šoping centar uopšte i otvorio. Jedna verzija priče kaže da je ime ovog mesta nastalo tako što je jedan od investitora rekao drugom: „Kakva će avantura ovo biti!“. Reč Aventura na španskom jeziku znači upravo avantura.

bal harbour miami glasnik

Bal Harbour

Ovo selo se nekada zvalo Bay Harbour ali je grad želeo da svi znaju da se ne nalaze na zalivu već i na okeanu! Tako su došli na ideju da dodaju reč „Bal“ kao kombinaciju reči „zaliv“ (bay) i „atlantski“ (Atlantic).

nekrentine u majamiju miami glasnik

Brickell

Ovaj kraj je nazvan po Williamu i Meri Brickell, koji su, uz Juliu Tuttle, igrali ogromnu ulogu u osnivanju Majamija.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0